SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2023 Hedeflerine Gitmenin Bir Yolu da Ar-Ge"

0
Güncellendi - 2017-03-22 16:22:59
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulu toplandı..

Vali Mustafa Toprak, İnönü Üniversitesi Malatya Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde Malatya Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu toplantısına katıldı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu’nun da katıldığı toplantıda Bakanlık KÜSİ Temsilcisi Yardımcı Doç Dr. Adnan Fatih Kocamaz ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaçtı tarafından brifing verildi.

İl Müdürlüğünün brifinginde, üniversitedeki bilimsel potansiyelin sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmak ve bölgedeki firmaları Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarına yönlendirerek akademisyen ile sanayici arasında sürdürülebilir işbirliğini sağlamanın KÜSİ’nin amacı olduğu ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın koordinesinde konu ile ilgili olarak strateji ve eylem planı hazırlandığı bilgisi verildi.

Brifingde akademide üretilen bilginin, teknoloji ve üretime dönüştürülerek ekonomiye aktarıldığı, İthal bağımlılığı yüksek olan ara malların yerli üretimleri desteklediği, sanayi kesiminin teknolojik atılımlar yapmasını sağladığı, toplumun ekonomik-sosyal refahına orta/uzun vade de artışlar yarattığı ve üniversitelere gelir kaynağı oluşturduğu için KÜSİ’nin önemli bir proje olduğu belirtildi.

Türkiye’nin 2023 hedefleri ve bakanlığın KÜSİ hedefleri hakkında da açıklamalarda bulunulurken bakanlık tarafından Ar-Ge ve Yenilik Reform Paketi dâhilinde verilen vergi ve sigorta prim desteği, istihdam edilecek personelin maaşına yapılacak devlet katısı, gelir ve damga vergisi muafiyeti ile öğretim üyeleri ile proje değerlendirme hakemlerine verilecek ücretler hakkında da bilgilendirilmelerde bulunuldu.

Malatya'da desteklenen projeler hakkında da bilgiler verilirken, kurulların görev ve sorumlulukları ile bu güne kadar yürüttüğü faaliyetler hakkında da sunum eşliğinde verilen brifing sonrası Vali Toprak, Bakanlık KÜSİ Temsilcisi Yardımcı Doç Dr. Kocamaz’dan da bilgiler aldı. Vali, girişimcilerin, paydaşlarının ve ortaklarının inovasyona dayalı ileri teknoloji alanındaki girişimlerini veya düşüncelerini yönlendirmede, geliştirmede ve yenileştirmede büyük katkı sağladıklarını bünyelerinde başta bilişim sektörü olmak üzere çeşitli sektörlerden ortakları ve firmaların bulunduğu belirtti.

Vali Toprak, toplantıya katılanlara teşekkür ederek “Türkiye’nin dışa bağımlılığının en aza indirilmesi, istihdamın sağlanması, teknolojinin en iyi şekilde kullanılması, sanayi üretiminin ve buna bağlı olarak ekonomik kalkınmanın ve sosyal refahın arttırılmasının, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef gösterdiği 2023 hedeflerine ülkemizi götürmenin bir yolunun da Ar-Ge çalışmalarına verilen önemden geçtiğini bilmemiz gerek.” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile birlikte geçtiğimiz günlerde Malatya'ya ve OSB'ye gerçekleştirdiği ziyarette belirttiği kalkınmanın, gelişmenin, büyümenin ana omurgasının sanayi olduğunu ve sanayicilerin araştırma çalışmalarına önem vermelerini isterken fabrikaların içerisinde mutlaka araştırma merkezleri olması gerektiğini ve buradaki çalışmalar sonucunda katma değeri yüksek ürünler elde edilmesi gerektiği açıklamasını da hatırlatan Vali Toprak, toplantıya katılmış olmaktan, yapılan ve yapılacak olan çalışmalardan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız