SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2023 Malatya Vizyonu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:25:41
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yetkililer, siyasiler ve sivil toplum kuruluşları, "2023 Malatya vizyonu” adı altında bir araya gelip Malatya 2023’ü konuştu. Toplantıda, Malatya Platformu oluşturulması görüşüldü. 

Ramada Altın Kayısı Oteli’nde, Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Derneği’nin (BİLSAM) organize ettiği, ”2023 Malatya vizyonu” toplantısına, Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Cemal Akın, mesleki teşekkül, oda, dernek, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları ve bürokratlar katıldı. Toplantıda açılış konuşması yapan BİLSAM Başkanı Prof.Dr. İbrahim Gezer, “İnsanlarımızı bir araya getirip, hasbihal etmek, sorunları dile getirmek ve istişare etmek için bu toplantıyı düzenledik. ”2023 Malatya vizyonu” adını verdiğimiz bu tür toplantıyı Malatya Platformu adı altında zaman zaman bir ara gelinmesini öneriyoruz. Belli aralıklarla bir araya gelinip, ilimizin daha fazla nasıl ileriye gitmesi noktasında çalışmalar yapmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Malatya’yı geleceğe taşıma adına oluşturulan platformun önemine temas edip, Malatya’nın yeni dönemde büyük şehir olmasıyla ilgili yapılanmanın önemini anlattı. “Malatya büyük şehir olunca ne olmalı, nelere ihtiyaç var. Düşüncelerin ortaya konulup tartışıldığı bir platform teklifi önemlidir” diyen başkan Çakır, böyle istişare toplantılarının önemli olduğunu vurguladı.

Malatya milletvekili Öznur Çalık da meslek örgütleri ile bir ara gelmesinin önemini anlatıp, “Bundan sonra düzenli bir şekilde bir araya gelmek önemlidir” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti. Çalık, “Bu toplantıda kadın arkadaşlarımız bayağı var” diyerek, ancak başka yerlerde kadınla ilgili eksikler olduğunu gördüklerini, bu eksiklerin giderilmesi gerektiğini kaydetti.

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Cemal Akın da, “İbrahim bey’in Bilsam’ın çalışmalarını gıpta ile izliyoruz. Bugüne kadar alışılmış olmayanı başarıp, çeşitli kuruluşları, yetkilileri ve siyasileri bir araya getirip, öncülük ettiği için teşekkür ediyorum” diyerek, bu tür toplantıların Malatya’nın kalkınmasına etken olacağını vurguladı. Akın, “İnsanlar birbirlerini daha yakından tanırsa daha çok seviyor ve kanı ısınıyor. Bu nedenle bu tür bir araya gelip, birbirini tanımalar önemlidir” şeklinde konuştu.

Vali Vasip Şahin de, Malatya’nın büyük şehre hazırlanan bir il olduğunu ifade edip, “Birlikte hareket etmek, disiplin ve istikrar önemlidir. Altyapının sağlam oluşması lazım. Geldiğim günden beri bu tür organize ve bir araya gelmelerin ihtiyaç olduğunu dile getirdim” ifadelerini kullandı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, iş platformu adı altında iki ayda bir, bir araya gelindiğini ifade edip, “Ancak, bizimki kendi esnaf ve sanayiciler olarak bir araya geliyorduk. Mini toplantı diyebiliriz. Bu ise daha geniş katılımlı bir toplantı. Malatya Platformu olarak mesleki teşekkül, sivil toplum kuruluşu, siyasiler ve yetkililer bir ara gelmesi önemlidir” şeklinde konuştu.

Daha sonra toplantıya katılan kendilerini tanıtıp, "2023 Malatya vizyonu” ile ilgili kısa görüşlerini dile getirdiler.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız