SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'2023 Vizyonunun Baş Aktörleri'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:39:01
'2023 Vizyonunun Baş Aktörleri'
A- A+ PAYLAŞ

 24 Kasım Öğretmenler Günü Malatya'da kutlandı.

Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen program, müzik öğretmenleri eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından, aday öğretmenlerin yemin töreni yapıldı.

Buradaki programda konuşan Vali Süleyman Kamçı, sermayesi insan olan öğretmenliğin, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleklerinden birisi olduğunu ifade ederek, bir toplumun eğitim ve öğretim faaliyetlerine verdiği değerin, o toplumun gelişmişlik ve kalkınmışlık derecesiyle yakından alakalı olduğunun altını çizdi. Vali Kamçı, "Bu sebeple kültür, sanat, bilim, teknoloji ve ekonomi alanlarında kalkınmış ve ilerlemiş olmak, şüphe yok ki eğitim ve öğretim sorunlarını çözmüş bir toplum olmakla mümkün olacaktır" şeklinde konuştu.

Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı da, “Sizler, ülkenin 2023 vizyonunun baş aktörlersiniz. Şehit kanlarıyla sulanmış vatan toprağında bin bir renkte çiçeklerin bahçıvanlarısınız. Cumhuriyetimizin 100. yılında hedefleri dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmek olan Türkiye Cumhuriyeti'nin, bu hedeflere sizlerin gayret ve çalışmalarınızla ulaşacağınıza inanıyoruz" dedi.

Genç öğretmenler adına Tuba Yalım, emekli öğretmenler adına Ziya Erdem de konuşma yaptı.

Vali Süleyman Kamçı, emekli olan Orhan Öksüz, Ziya Erdem, Soner Kara ve Şüheda Sertdemir’e hizmet şeref belgesi verdi.

Vali Süleyman Kamçı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoy tarafından, şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

ÜNİVERSİTEDEKİ KUTLAMALAR..

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi, “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle kutlama programı düzenledi.

Program, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Öğretmenliği Programı öğretim elemanlarının merhum Okt. Fehmi Kolçak anısına hazırladığı karma Resim Sergisinin açılışı ile başladı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Resim Sergisinin açılışına Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Daha sonra konferans salonundaki programa geçildi. Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Yrd. Doç. Dr. Ali Ayhan’ın yönettiği Güzel Sanatlar Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı Orkestra ve Korosu’nun konseriyle devam etti.

Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, “Öğretmenlik kıyamete kadar devam edecek olan ve dünya tarihini değiştiren yüz binlerce insanı yetiştirmiş ve yetiştirecek olan kutsal bir meslektir. Bu mesleğin öğretilmesinde 40’ıncı yaşına başlamış olan Üniversitemizde Eğitim Fakültemiz öncülük etmiş ve etmektedir. Türkiye koşullarını göz önünde bulundurduğumuzda, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesinin parmakla gösterilecek öncelikte, özelikte ve incelikte öğretmenlik mesleğini öğreten meslektaşlarımdan kurulu olduğunu biliyor ve onların bu bağlamdaki çabalarını kutluyorum. Tabii ki her meslekte olduğu gibi öğretmenlik mesleğinde de sıkıntılar vardır. Ancak bugünde güzel şeylerin konuşulması gerektiğine inanıyorum. Bu düşüncelerle daha nice güzel günlerde buluşmak üzere 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, öğretmenler günü ile ilgili bilgiler vererek öğretmenlik mesleğinin değerlerinden söz etti. 

Öğretecek bilgisi olan herkesin öğretmenlik yapabileceğini kabul etmenin mümkün olmadığını belirten Prof. Dr. Dönmez, “Kuşkusuz, öğretmenin hangi alanın öğretmeni ise o alanda bilgisinin olması gerekir. Fakat bu kesinlikle yeterli değildir. En azından, öğretmenin bilgiyi nasıl öğreteceğine ilişkin yöntem bilgisine, kime öğreteceğine bağlı olarak öğrencinin psikolojisini, gelişim özelliklerini, yaşadığı sosyal çevreyi ve değerlerini anlamaya yarayacak davranış bilimleri alanında bir birikime, neden ve ne kadar öğrettiğini, öğrencinin ya da kendisinin başarısını belirlemeye dönük neler yapabileceğini, nasıl değerlendirebileceğini bilmesi için ölçme değerlendirme tekniklerini bilmeye ihtiyacı vardır. Bunun dışında yasal olarak en az fakülte mezunu olmak zorunda olan öğretmenin sınıf içinde ve dışındaki çok sayıda rolü başarıyla oynayabilmesi için genel kültür düzeyinin de uygun olması gerekir. ” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez’in konuşmasından sonra Eğitim Fakültesinde 25 hizmet yılını dolduran öğretim üyeleri Prof. Dr. Mesut Aydın, Prof. Dr. Cemal Yurga, Doç. Dr. Mustafa Akdağ, Yrd. Doç. Dr. Adnan Yalın ve Öğretim Görevlisi Faik İsrafiloğlu’na plâket verilirken, ayrıca “Öğretmenin Hikâyesi” konulu hikaye yarışmasında dereceye girenlere de ödülleri verildi.

Plâket takdiminden sonra Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Servet Özdemir, “21. Yüzyılda Eğitim Anlayışı ve Öğretmenlik” ve Fatih Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mahmut Kaplan “Eğitimde Hikâye” başlıklı konferans verdiler.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, hikâye yarışmasında dereceye giren ve ödül alan üç hikâyenin okunmasıyla sona erdi. 

ÖZ'ÜN MESAJI..

Bu arada AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz de, Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Öğretmenler tarih boyunca nitelikli insan kaynaklarının oluşmasında ve dolayısıyla bir neslin geleceğinin belirlenmesinde hep önemli bir paya sahip olmuşlardır. Eğitim; insanların duygu, düşünce ve davranış biçimlerinin şekillenmesinde en önemli süreçlerin başında gelmektedir. Ülkelerin kalkınması, bir kültür ve medeniyetin inşası hayat boyu sürecek güçlü eğitim programıyla birlikte buna inanmış özverili eğitim kadrolarıyla mümkün olabilmektedir.

Öğretmenlerimiz, insanlığın ortak mirası olan bilginin yanı sıra ahlaki ve kültürel değerlerimizin çocuklarımıza aktarılmasında, onların özgüven ve değer sahibi birer birey olarak yetişmelerinde, iyiye ve güzele yönelmelerinde son derece önemli bir misyonu üstlenmektedir. Bugün okul sıralarında oturan yavrularımız, eğitim kadrolarımızın özverili çabaları sonucunda geleceğin siyasetçileri, bürokratları, âlimleri ve sanatçıları olacak; geleceğin Türkiye’sini hep birlikte inşa edeceklerdir.

Bizim kültürümüzde, ilim ve irfan yuvası olarak gördüğümüz eğitim kurumlarımız aile kurumu kadar müstesna bir yere sahipken, aynı şekilde öğretmenlerimiz de anne ve babalar kadar değerli ve muteberdir. Bu itibarla Cumhuriyet tarihi boyunca bütçeden eğitime ayrılan pay AK Parti hükümetleri döneminde ilk sırayı almaya başlamıştır. Tüm okullarımız bilgisayar ve internet altyapılarına kavuşmuş, sınıflar akıllı tahtalarla donatılmıştır. Öğretmen ve öğrencilerimize en iyi eğitim koşullarını sağlamak amacıyla yaklaşık iki yüz bin yeni derslik yapılmıştır. Bu rakam bugüne kadar yapılanların yarısına eşdeğerdir. Zorunlu temel eğitimin sekiz yıldan on iki yıla çıkarılması, yeni dersliklerin yapılması ve sınıf başına düşen öğrenci sayılarının azaltılmasıyla birlikte yüzbinlerce yeni öğretmen ataması yapılmıştır. Öğretmenlerimizin özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda bütçe imkânları çerçevesinde gerekli iyileştirmeler yapılmış olmakla birlikte önümüzdeki süreçte de sosyal ve ekonomik olarak iyileştirmelere devam edilecektir.

Hiç şüphesiz daha demokrat ve müreffeh bir ülke olma yolunda, Yeni bir Türkiye’nin inşasında öğretmenlerimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; yurdumuzun dört bir yanında fedakârca ve muhabbetle görevlerini icra eden tüm öğretmenlerimize şükran ve saygılarımı sunuyor, 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum."dedi.

CHP'NİN MESAJI..

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Kiraz açıklamasına; Türkiye’nin öncelikle çözmesi gereken sorunlarının başında eğitim geldiğini kaydetti.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Mesajında Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir” sözlerini hatırlatan Kiraz, öğretmenlik mesleğinin önemini vurguladı.

Yapılan anketlerde öğretmenlerin yüzde 61’inin gelirlerindeki yetersizlik nedeniyle psikolojik sorunlar yaşadığını, yüzde 69’unun ise daha çok para kazanacağı bir iş imkanı olursa öğretmenliği bırakacağını belirttiğini kaydeden CHP İl Başkanı Kiraz; umutsuz ve mutsuz  eğitim emekçilerinin sorunlarının bir an önce çözülmesini istedi.

CHP İl Başkanı Kiraz; “AKP’nin iktidara geldiği 2000’li yılların başında atanamayan öğretmenlerin sayısı 60-70 bin iken, 2014 yılında bu sayı 330  bin olarak ifade edilmektedir. Yani 10 yıllık süreçte atanamayan öğretmen sayısı 5 kat birden artmıştır. Sadece bu rakamları kıyasladığımızda bile AKP’nin eğitim sisteminin çöktüğünü çok net bir şekilde görebiliriz. Sistemsiz ve plansız eğitim politikalarıyla hem öğretmen adaylarının hem de Türkiye’nin geleceği çalınmaktadır” ifadelerine yer verdi.

CHP İl Başkanı Kiraz; açıklamasının sonunda "Başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye’nin çağdaşlaşması için mücadele eden, edebiyete göç etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anarken, tüm değerli eğitim emekçilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum."dedi.

İP'NİN MESAJI..

İşçi Partisi İl Başkanı Arif Doğan da mesajında, "Öğretmenlerimizin ülkemizin her köşesinde fedakarca her türlü koşullara rağmen görevlerini yapmakta.

Hükumet Eğitime her yıl ayrılan bütçeyi daha, da küçültülerek öğretmenlerimizin çalışma koşularını zorlaştırıyor.

On binlerce eğitimci açığı olmasına rağmen eğitim fakültelerini bitiren öğretmenlerimiz atanması yapılmıyor.

Eğitimcilerin sık yer değiştirme ve sürgün edası ile tayinlerin olması kabul edilemez.

Her şeyden önce layık bilimsel demokratik eğitimin önünü açılmalı.

Eğitimi yandaşlaştırma,dan bütün siyasi müdahalelerden uzak ayrıştırıcı kindar kavgacı değil birleştirici kardeşçe eğitilen bir Gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerimize bırakılmalıdır.. Böyle anlamlı bir günde hepinizin Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız