SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'203 Bölgeye Ayırdık'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 12 Temmuz'da uygulamaya başlanacak olan Aile Hekimliği'nde görev yapacak hekimler eğitime alındı. Malatya'nın 203 Aile Hekimliği bölgesine ayrıldığı bildirildi.

Sağlık İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Malatya'da 12 Temmuz'da uygulamaya başlanacak olan Aile Hekimliği'nde görev yapacak hekimler, grup grup eğitime alınıyor.

Aile Hekimliği uygulamasına sorunsuz başlanması için çaba gösteren Sağlık İl Müdürlüğü'nün, bu konuda Aile Hekimliği'nde görev alacak doktorlarla sürekli toplantılar yapıldığı ifade edildi.

Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, "Biz bir takım oyunu oynuyoruz. Eğer saha içerisindeki herkes üzerine düşen görevleri yapmazlarsa takım maalesef başarısız oluyor. İçerisinde bulunduğumuz Malatya sahası içerisinde herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Türkiye'de uygulanmaya başlayan aile hekimliği uygulamasını 12 Temmuz itibariyle Malatya'da da uygulamaya koyacağız" dedi.

Zengin, "Malatya'da insan odaklı çalışalım diyoruz. Hekim arkadaşlarımızın görev ve yükleri biraz daha artacaktır. Gebesini takip edecek, hastasını doğru yere yönlendirip, gebesinin doğru yerde doğumunu yaptıracak ve daha sonra bebeğini çok güzel bir şekilde takip edecek. Çocuk büyüyünceye kadar da kontrolünü üstüne alacak. Bunun yanında ev halkını güzel bir şekilde kontrol edecek, bir mekanizma ve sistem oluşacak. Malatya ilini 203 aile hekimi bölgesine ayırdık. Yaklaşık olarak her hekimimize 3 bin 500'e yakın bir nüfus tebliğ ettik. Bu nüfusu hekim arkadaşlarımıza ulaşabilir yere göre koyduk. En yakın yerdeki insanları o hekim arkadaşımıza dahil ettik" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız