SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gençlik Haftası Kutlanıyor

0
Güncellendi - 2017-05-16 04:05:36
Gençlik Haftası Kutlanıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da,  Gençlik Haftası, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 98’inci yılı kutlama programı kapsamında gençlik yürüyüşü gerçekleştirilerek, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen yürüyüş, Atatürk Spor Salonu önünden başlayarak, Atatürk Anıtı önünde sona erdi. Davul zurna eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte, gençler ellerindeki Türk Bayraklarıyla renkli görüntüle oluşturdu.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Müdürü Fındıklı, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Büyük Kurtuluş Savaşı’nı başlatmasının 98’inci yıl dönümünde tüm gençler ile birlikte bugün ulu önderin manevi huzurunda toplanarak çelenk sunmuş bulunmaktayız. Dört bir yandan düşmanlar tarafından kuşatılan yurdumuzun kurtuluşunu gerçekleştiren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve tüm gazilerimizi rahmet minnet ve şükran ile anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Fındıklı, gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak, şunları söyledi: “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinde sıkı sıkıya tembihlediği hususlar aynen gerçekleşmektedir. Ülkemize dahili ve harici bedhahlar kastetmekte, içeriden ve dışarıdan işbirliği yaparak cennet vatanımıza göz dikmektedirler. Sevgili gençler, bugün içerideki düşmanın adı bir bakıyorsunuz FETÖ, bir bakıyorsunuz PKK, bir bakıyorsunuz DHKP-C ve bunların değirmenine su taşıyan ismini anmaya değmez diğer alçaklar güruhu. Fazla geçmişe gitmeye gerek yok. Eğer milletçe 15 Temmuz 2016’daki Şanlı Direnişi gösteremeseydik, şehit kanları ile sulanmış ecdat yadigarı bu cennet vatanımıza kastedeceklerdi. Bu nedenle milletçe sürekli uyanık ve güçlü olmamız gerekmektedir. Bunun için ise hem zihinsel, hem bedensel hem de finansal olarak hazır olmak durumundayız. Şartlar ne olursa olsun bu vatanı korumak ekmekten de, sudan da daha önemli ve gereklidir. Bu bilinçle hepinizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum.”

Fındıklı’nın konuşmasının ardından Gençlik Hizmetleri Halk Oyunları ekibi tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu.

Yürüyüş ve anıta çelenk programına; Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen, Tesisler Şube Müdürü Ahmet Yücel, Gençlik Merkezleri Koordinasyon Şube Müdürü Dr. Murat Kılınç, Gençlik Merkezi Müdürü Şeyma Eryılmaz, İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencileri, antrenörler ile sporcular katıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde bir dizi sportif etkinlikler yapılacağı kaydedildi. Etkinliklerin programı da şöyle:

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız