SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erdoğan- Trump Görüşmesi Sonrası Açıklamalar

0
Güncellendi - 2017-05-17 01:05:48
Erdoğan- Trump Görüşmesi Sonrası Açıklamalar
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "YPG/PYD terör örgütünün hangi ülke tarafından olursa olsun muhatap olarak alınması bu konuda küresel düzeyde varılan mutabakata kesinlikle uygun değildir" dedi.  ABD Başkanı Donald Trump, “Türk halkını terörle mücadelede destekliyoruz. Türkiye'yi PKK ve DEAŞ'a karşı destekliyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray'da yapılan ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Trump, yaptığı konuşmada, ABD-Türkiye ilişkilerinin sağlamlığına vurgu yaparak, "ABD-Türkiye uzun yıllardan beri dost-müttefik ilişki içersindeydi. Türkiye komünizme karşı ABD'li askerlerin yanında yer aldı" dedi.

"Türkiye'yi PKK ve DEAŞ'a karşı destekliyoruz"

Trump, terörle mücadele konusunda, "Türkiye liderliğinde, Suriye'de engellenen ölümleri memnuniyetle karşılıyoruz. Terörle mücadelede beraber çalışmalıyız. Türk halkını terörle mücadelede destekliyoruz. Türkiye'yi PKK ve DEAŞ'a karşı destekliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına Trump'ı seçimleri kazanmasından ötürü tebrik ederek başladı. Erdoğan, "Görüşmemizde, köklü, stratejik, ortaklığa dayanan ikili ilişkileri ele aldık. İlişkilerimizi güçlü tutmamız, karşılıklı barış ve istikrar için önemli. Bölgemizin geçtiği çalkantılı dönemde ikili ilişkiler her zamankinden daha da çok önem kazandı" dedi.

"YPG/PYD’'nin muhattap alınması mutabakata uygun değil"

“Terör örgütü DEAŞ'a karşı müşterek dayanışma göstermeliyiz” diyen Erdoğan, “Ortak geleceğimizi tehdit eden terör örgütleriyle ayrım yapmadan mücadele etmede kararlıyız” diyen Erdoğan, Bölgemizin geleceğinde terör örgütlerine yer yoktur. Özellikle YPG/PYD terör örgütünün hangi ülke tarafından olursa olsun muhatap olarak alınması bu konuda küresel düzeyde varılan mutabakata kesinlikle uygun değildir. Aynı şekilde terör örgütlerinin faaliyetlerinin bahane ederek, bölgenin inanç ve etnik yapısını değiştirmek isteyenlere de izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

“FETÖ konusundaki beklentilerimizi de açıkça ifade ettim”

“Sayın Başkan'a 15 Temmuz darbe girişiminin faili FETÖ terör örgütü konusundaki beklentilerimizi de açıkça ifade ettim. Suriye ve Irak’ta atabileceğimiz ortak adımları değerlendirdik” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Sayın Trump’ın seçim zaferi Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölgede umutların filizlenmesine sebep oldu. Biz yeni ABD yönetimimin bu umutları boşa çıkarmayacağını biliyoruz” dedi.

Ortak basın toplantısının ardından Trump ve Erdoğan, Beyaz Saray’da heyetler arası görüşmeye katıldı.

Washington, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız