SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yıl 1985.. FETÖ İçin Onlar Bir İlkti"

0
Güncellendi - 2017-06-20 02:00:44
A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet'te yeralan bir haberde, FETÖ'nün örgüt elemanlarının, deşifre olmamak için kod ad kullandıklarının 1985'de yapılan bir operasyonla ortaya çıktığını, aralarında bir dönem Malatya'da da görev yapan polis müdürü Turan Odabaşı'nın da bulunduğu şüpheliler hakkında o dönem takipsizlik kararı verildiği bilgisi yeraldı.

Toygun Atilla imzası ve "Yıl 1985.. FETÖ için onlar bir ilkti" başlığıyla yayınlanan haberde, "FETÖ’nün örgüt elemanlarının deşifre olmamak için kod adı kullandıkları, ilk kez 1985’te Jandarma’nın Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi Adatepe köyünde yaptığı operasyonda tespit edildi. 23 Temmuz 1985’te gözaltına alınan 34 kişiden 5’i geleceğin emniyet müdürü adayı polis koleji öğrencisiydi. 15 günde tamamlanan soruşturma sonunda şüpheliler hakkında kovuşturmaya gerek olmadığı kararı verildi." denildikten sonra o operasyonun ayrıntıları hakkında bilgi verildi.

Haberde belirtilen isimlerden olan ve bir dönem Malatya'da da çeşitli şubelerde müdürlük yaptıktan sonra Emniyet Müdür Yardımcılığı'na terfi eden, Emniyet mensuplarına yönelik operasyonlar döneminde istifasını verip, Malatya'da BBP'den milletvekili adayı olan Turan Odabaş hakkında şunlar yazıldı:

"..Turan Odabaş: “1987’de Polis Koleji’nden mezun oldu. Uzun yıllar İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çalıştı. Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev aldıktan sonra en son görev yeri Malatya oldu. Malatya Asayiş Şube Müdürlüğü görevini yürüten Turan Odabaşı, 2012’de Emniyet Müdür yardımcılığı görevine atandı. 17-25 Aralık’tan sonra emniyet teşkilatı içindeki FETÖ mensuplarının görevden alındığı ve uzaklaştırıldığı tarihlerde mesleğinden istifa etti. 7 Haziran 2015’te BBP’den Malatya Milletvekili adayı oldu. Adaylığı sırasında FETÖ mensuplarına yönelik olarak yapılan operasyonları şiddetle eleştirdi. 15 Temmuz darbe girişimin ardından, Kasım 2016’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sürdürdüğü FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı, tutuklandı..."

hurriyet.com.tr'deki haberin ayrıntılarını aşağıdaki linki tıklayarak okuyabilirsiniz:

http://www.hurriyet.com.tr/yil-1985-feto-icin-onlar-bir-ilkti-40495008

hurriyet.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatya 44 (6 yıl önce)
    Turan Odabaşı ismindeki Bu zat Malatyada BBP Millet vekili adayı idi doğruları haykırmak adına görevinden istifa ettiğini söyleyim Meczup gibi dolaşıp oy istiyordu
    0
    0
    Yanıtla