SON DAKİKA
SON DEPREMLER

21 Milyon TL'ye Belki Bitecek!

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:44:27
21 Milyon TL'ye Belki Bitecek!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya ile Adıyaman arasındaki karayolu ulaşımını yaklaşık 75 kilometre kısaltması için Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) programına 1968 yılında giren Malatya-Yeşilyurt-Çelikhan-Adıyaman Karayolu, bu yıl üst yapı çalışmaları tamamlanması halinde 46 yıl sonra tamamen hizmete girmiş olacak.

Adıyaman-Malatya Karayolunun 185 kilometreden 111 kilometreye düşürecek olan Malatya-Yeşilyurt-Çelikhan-Yeşilyurt Karayolu Projesinin Adıyaman-Çelikhan arasındaki 55 kilometrelik bölümü 1996 yılında hizmete açılmıştı. Malatya tarafından ise Hekimhan Kavşağından başlamak üzere Yeşilyurt - Gündüzbey - Çat Barajı Tünel çıkışına kadar 22 kilometrelik kesim geçtiğimiz dönemlerde bölüm bölüm tamamlanmıştı.

Malatya-Yeşilyurt-Çelikhan-Yeşilyurt Karayolu Projesinde en sıkıntılı bölüm olan arada kalan 33 kilometrelik bölümün ihale işlemleri uzun bir zaman sürecini aldı. Ancak yolun ihalesinin ardından yapımına 1 Haziran 2012 tarihinde başlanılan arada kalan bölüm, Aralık 2013 dönemi itibariyle toprak yol seviyesinde açıldı.  Toplam proje tutarı 50 milyon 558 bin TL olan 33 kilometrelik bölüm için şimdiye kadar yaklaşık 30 milyon TL harcama yapılırken, bu yıl asfaltlanarak 46 yıl sonra hizmet girmesi beklenen proje için halen 21 milyon TL tutarında ödeneğe ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

KAYITLARDAKİ BİLGİ

Adıyaman-Çelikhan-Yeşilyurt-Malatya İl Yolu (II. Kısım) ile ilgili olarak Karayollarının brifing raporunda şu bilgiler yer alıyor; “Toplam 33 Kilometre uzunluğunda 50 milyon 558 bin  TL Proje bedelli  TY standardındaki bu yolda yapım çalışmalarına 1 Haziran 2012 tarihinde başlanılmıştır. 2013 yılı sonuna kadar 29 milyon 332 bin TL harcanarak 3,15 Km lik kesim sathi kaplama seviyesinde tamamlanmış olup, % 58 parasal gerçekleşme sağlanmıştır. Çalışmalar devam etmektedir. İşin bitmesi için 21.226.000 TL ödeneğe ihtiyaç vardır. 2013 yılında araç geçişi sağlanmış olup, 2014 yılında üst yapı seviyesinde bitirilecektir.”

HABER: Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız