SON DAKİKA
SON DEPREMLER

21 Yeni Eser..

A- A+ PAYLAŞ

Aslantepe Höyüğü'nde bu yıl yapılan kazılarda 21 eserin gün ışığına çıkarıldığı bildirildi.

Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, bu yıl kazı çalışmalarının iki ay sürdüğünü hatırlatarak, "Bu yıl önemli eserler ortaya çıkarıldı. Özellikle iki adet rölyef çıkarıldı. Bunlar çok eski tarihlere ait. Bu yıl kazılarda toplam 21 eser çıkarılarak Malatya Müzesi'ne teslim edilmiştir. Bu eserler depolara kaldırıldı. Birleştirilerek müze de sergilenecek" dedi.

Bu arada, Aslantepe Höyüğü'nü Açıkhava Müzesi'ne dönüştürme çalışmalarının bittiğini belirten Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, şöyle konuştu: "Açık Hava Müzesi'nde çevre düzenlemesi yapılıyor. Çevre düzenleme çalışmalarından sonra Açık Hava Müzesi ziyaretçilere açılacak. Böylece Malatya önemli bir tarihi merkeze kavuşmuş olacaktır."

Malatya Merkez Orduzu kasabasında bulunan Aslantepe Höyüğü'nde 1962 yılından beri resmi olarak kazı çalışmaları devam ediyor. İtalya Roma Üniversitesi La Sapienza Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Marcella Frangıpane başkanlığındaki heyet tarafından sürdürülen kazı çalımalarında bugüne kadar Geç Hitit Milattan Önce 5 binli yıllardan M.Ö. 712 tarihindeki Asur istilasına kadar şehir ortaya çıkarıldı. Bugüne kadar 27 katman da 17 bine yakın eser gün ışığına çıkarıldı. Aslantepe Höyüğü'nün aristokrasinin doğduğu ve ilk devlet şehrinin ortaya çıktığı resmi, dini ve kültürel merkez olduğu ifade edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız