SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"15 Temmuz Milletin İradesinin Zaferidir"

0
Güncellendi - 2017-07-18 19:27:34
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur  Çalık,  15 Temmuz’un zaferle sonuçlanmasının en önemli sebeplerden birisinin canını siper eden bir lidere sahip olunmasının olduğunu söyleyerek, “Şapkasını alıp giden bir lider yoktu” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti ve Şehitlerimizi anma programında Malatyalılar, 16 Temmuz Pazar gecesi de meydanları boş bırakmadı.

15 Temmuz Millet Meydanındaki programa, Malatya Valisi Ali Kaban, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, İl Protokolu, STK temsilcileri ve binlerce Malatyalı katıldı.

15 Temmuz Millet Meydanı'nda Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program, protokol konuşmalarıyla devam etti.

Bu milletin bir üyesi olmaktan gurur duyduğunu belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat,  "15 Temmuzda destan yazan milletimiz, bugün de meydanları doldurdu. Başkomutanımızın, Cumhurbaşkanımızın emrine uyarak, yine heyecanlarını, varlıklarını, birliklerini, ortaya koydular" dedi.

Türk milletinin temel özelliğinden bir tanesi, özgürlüğüne, bağımsızlığına, milli birliğine ve beraberliğine düşkün olduğunu vurgulayan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da konuşmasında "Hiçbir millette olmayan bu kadim özellikler bizim milletimizde vardır. Bu millet vatanına el uzatan elleri kırmasını bilir, 15 Temmuz da olduğu gibi" ifadelerine yer verdi.

15 Temmuz akşamı meydanlara inen ilk illerden biri olduklarını söyleyen AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, "Ülkemiz birçok hain darbeyle karşılaştı ama bu kadar alçağı ile karşılaşmadı. Allah’a şükürler olsun başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ülkemizin her ferdi bunlara karşı nasıl durulacağını göstermiştir. İnşallah ülkemizde bir daha 15 Temmuzlar yaşanmaz. Birliğimizi beraberliğimizi daim kıldığımız müddetçe, bu hainlere fırsat vermeyeceğiz, göz açtırmayacağız. Bu tuzak dünyada eşi benzeri olmayan bir millet sayesinde bozuldu. Canını hiçe sayanlar bu oyunu bozdu. İstanbul ve Ankara’dan sonra Malatya bu konuda çok önemli işler yaptı. Allah hepinizden razı olsun." şeklinde konuştu.

Malatyalı hemşehrileri ile ne kadar gurur duysak azdır diyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ise, “Su uyur düşman uyumaz. Ne kadar yoğun olursa olsun hiçbir şey böyle ihanet şebeklerine karşı zafiyete düşmemize engel olamaz. Bu ihanet şebekesinin yaptıklarını iyi anlayıp anlatmamız lazım. Biz ancak bunlarla böyle hesaplaşırız. Bizim gayemiz vatanımızın, milletimizin birliğini, beraberliğini sağlamak; ezanımıza, bayrağımıza, vatanımıza sahip çıkmak, güçlü Türkiye'yi oluşturmak. Bu hainler milletin alın terini, emeklerini çaldılar. Binlerce,  on binlerce insanın emeğini çaldılar. 15 Temmuz günü 250 evladımızı şehit ettiler, gazilerimiz var, yetimlerimiz, öksüzlerimiz var.

Bunların bu ülkeye yaşattığı acıyı unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu ihanet şebekesine karşı birliğimizi, beraberliğimizi har daim korumalıyız. Bundan sonra çıkacak her türlü tuzağa karşı bir ve beraber olacağız" dedi.

Çalık; burada yaptığı konuşmasında darbe girişimine karşı  konulmasında en önemli  noktalardan birisinin liderlik olduğunu ifade ederek, “En önemli farklardan bir tanesi şapkasını alıp giden bir lider yoktu. 15 Temmuz gecesi canını siper eden bir lider vardı, bir başbakan vardı, cumhurbaşkanımız vardı. O’nun sesini duyduğunuz andan itibaren başta Malatya’m olmak üzere, bütün Türkiye 81 ilde meydanlardaydı.” dedi.

İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni"ne ilişkin olarak konuşan Çalık şunları söyledi:

“İnanılmaz bir izdiham vardı. Ve yolda yürüyenler o Boğaziçi köprüsündeki insanları milletimizin görmesi lazımdı.  Orada yol yürüyenler bayrak için yürüyorlardı, ezan için yürüyorlardı, Türkiye için yürüyorlardı.  'Adalet arıyoruz’ diye yürüyenler dünkü yürüyüşe, bugünkü bu meydanlara bakması lazım. Biz hepimiz, bu millet için, vatkan için, bayrak için, ezan için bugüne kadar yürüdük, bundan sonrada milletimizin istikametinde yürümeye devam edeceğiz.”

Çalık konuşmasını şöyle tamamladı:

“’Kontrollü darbe ‘ diyenler Kurtuluş Savaşı gibi bir savaşı 15 Temmuz’da verdiğimizi bilmeleri gerekir.  16 Temmuz bu ülkenin ikinci kuruluş sürecidir.  İşte milletimiz kendi iradesine, kendi özgürlüğüne, egemenliğine sahip çıktığı tarihtir. 15 Temmuz diriliştir, 15 Temmuz destandır,  15 Temmuz zaferdir, milletin zaferidir, milletin iradesinin zaferidir.”

Bazı şeylerin tekrar tekrar hatırlatılmasında fayda olduğunu söyleyen Vali Ali Kaban da konuşmasında, "15 Temmuz ile ilgili olarak 80 milyon insanımızın 80 milyon hikâyesi var. Herkesin çocuklarına, torunlarına anlatacak hikâyeleri var." ifadelerini kullandı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • sof (6 yıl önce)
    15 temmuz u anlamak için meydanlar değil, insanlarımıza o gecenin sabahında bu kalkışmanın gerçekleşmesi neticesinde darbe sonucu birilerinin( O bir dolarlık piyonların) başarılı olduk demelerinin devamında dışarıdan gelecek vurgunlarla ve operasyonlarla canım ülkemizin- vatanımızın hem ekonomik hem sosyolojik hem de fiziken gerçek işgalini - şam - bağdat ve halep gibi taş üstünde taş kalmayacak hale düşürüleceğinin anlatılması ile gerçekten anlaşılacaktır ve o zaman şehitlerden ve gazilerimizden Allah(C.C.) razı olsun diyeceğiz. çünkü çok ucuz atlattık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed (6 yıl önce)
    Aynen öyle rte olmasa fislar. Darbe günü hic biri halkın arasinda değildi. Simdi çıkıp show yapmalari protokol de oturmaları adamin zoruna gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • akif (6 yıl önce)
    protokolmuş insanlarla doğru düzgün muhattap olmuyorlar ah reis ah sen olmasan bunları kim ne yapa
    0
    0
    Yanıtla