SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atlı Okçuluk Şampiyonası Grubu Start Aldı

0
Güncellendi - 2017-07-29 20:02:14
Atlı Okçuluk Şampiyonası Grubu Start Aldı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesinin ev sahipliği yaptığı ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından organize edilen  ‘Sabri Kavuncu Anısına Yeşilyurt Kupası’ Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final B Grubu Müsabakalarının açılış töreni yapıldı.

MAŞTİ yanındaki boş alanda gerçekleştirilen ve kısa bir süre önce vefat eden Kayserili atlı okçuluk sporcusu Sabri Kavuncu adına düzenlenen Atlı Okçuluk Müsabakalarının açılış törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Ali Kaban, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ilçe belediye başkanları, AKP İl Başkanı hakan Kahtalı ve kalabalık bir topluluk katıldı. Müsabakalara ise yaklaşık 70 sporcunun katıldığı açıklandı.

-Yazıhan’a atlı sporları tesisi müjdesi…

Atlı okçuların gösterisi ve selamlaması ile başlayan törende konuşan Gümrük ve ticaret bakanı Bülent Tüfenkci; Yazıhan ilçesine yapılacak olan atçılık sporları tesisi ile ilgili müjdeyi vererek, “Yazıhan’da atlı sporların yapılacağı bir tesisin yapılması noktasındaki sözümüzü biliyoruz ve inşallah onu da gerçekleştireceğiz. Tesisin projesi bitti, ihalesini en kısa sürede yaptıracağız. Yeni Bakanımızda bu sözü bize verdi, bu müjdeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum.” dedi.

Bakan Tüfenkci;  “Gençlerimizi uyuşturucudan, kötü alışkanlıklardan, sokaklardan uzak spor alanlarına çekmenin mücadelesini veriyoruz. Biz kendi medeniyetimizin, izlerimizin ayağa kalkması noktasında kendi değerlerimize ve geleneksel sporlarımıza sahip çıkma adına büyük başarılara imza attık. Bizim medeniyetimize yakışır bir şekilde ahlakla donatarak, ilimle buluşturarak bu gençlerimizi geleceğe hazırlamamız lazım." şeklinde konuştu.

-“Hepimizin yapması gereken;  tarihimize, köklerimize, mirasımıza sahip çıkmak”

Vali Ali Kaban ise törende; “Bizler geçmişle kuru bir şekilde övünmek yerine geçmişin değerlerini günümüzde gençlerimizin bileceği tarzda canlı bir şekilde yaşatmayı başarırken geleceğin şartlarını yerine getirmeye önem veriyoruz” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur çalık ise, “15 Temmuz'u ikinci Kurtuluş Savaşı olarak nitelendiriyoruz ve yeniden diriliş olarak görüyoruz. Türkiye'nin yeniden yükselişi, yeni Türkiye'nin inşası olarak görüyoruz. Ve yeniden diriliş için hepimizin yapması gereken tarihimize, köklerimize, mirasımıza sahip çıkmak.” diye konuştu. Çalık, oklu atçılar arasında bayanların olmasından dolayı da ayrıca mutlu olduğunu ifade ederek, onları tebrik etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise şunları söyledi; “Yerel yönetimler olarak Malatya’da sporun bütün branşlarını destekliyoruz başta futbol olmak üzere tüm amatör sporlarımıza sahip çıkıyoruz. Şu anda 11 farklı branşta bin 200’ün üzerinde lisanslı sporcumuz var, sosyal belediyecilik hizmetlerimiz kapsamında kulüplerimizi destekliyoruz. Olimpiyatlarda ve uluslararası şampiyonalarda yeteri kadar yer almayan ancak büyük bir medeniyetin mirası olan ata sporlarımızın desteklenmesi önemlidir. Kendi kültürümüzün yaşatılması, günümüze taşınması ve geleceğe aktarılması için bu tür yarışmalara önem veriyoruz.”

-Atlar dört nala koşarken, oklar hedefe atıldı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise; “Bizler geçmişe sahip çıkmanın, önem vermenin ve tarihi değerlerimizin canlı tutulmasının geleceğe sahip çıkmak olarak görüyoruz. Bu şekilde tarihimizin engin güzelliklerini birlikte yaşarken diğer taraftan da öz be kültürümüzü yeniden canlandırmış olmanın sevinci içerisindeyiz.” dedi.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Okçuluk Asbaşkanı Levent Talha Suluoğlu, müsabakaya ev sahipliği yapan Yeşilyurt Belediyesine teşekkür etti.

Törende Sabri Kavuncu’nun ailesine plaket verildi ve dua yapıldı.

Oklu atçılık müsabakası için hazırlanmış olan alanda oklu atçı sporcular, oluşturulan parkurda atlarını dört nala koşturarak, oklarını önce yerdeki hedefe ve ardından ise durmadan yine at üzerinden havadaki hedefe attılar.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız