SON DAKİKA
SON DEPREMLER

215 Kişi Hastanelik Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:48:45
215 Kişi Hastanelik Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Eskimalatya'nın  Toygar ve Boran Mahallelerinin şebekesine artezyen kuyusundaki suyun bağlanarak, klorlama ihmal edilince yaklaşık 215 kişinin hastanelik olduğu öğrenildi. 

Eskimalatya’nın Toygar ve Boran Mahallelerine, şehir şebekesinden sağlanan içme suyu kuraklık nedeniyle kısa bir süre önce kesildi. Bunun yerine aynı zamanda Atıksu Arıtma Tesisi’nin havzasındaki eski artezyen kuyusu yeniden düzenlenerek şebekeye bağlandığı öne sürüldü.

Ancak artezyen kuyusu için büyükşehir belediyesinin ilgili birimlerince gereken klorlama hassasiyeti göstermeyince Boran ve Toygar Mahallelerinde yaklaşık 215 kişi içme suyundan kaynaklı rahatsızlıklardan dolayı son 5 günde Malatya Devlet Hastanesi ile Eski Malatya’daki semt polikliniğine başvurdu.

Sorunun Atıksu Arıtma Tesisi’nin havzasında yer alan artezyen kuyusundan sağlanan suya gereken klorlama çalışmalarının ihmal edilmesinden kaynaklandığı öne sürülürken,  bölgedeki vatandaşların sudan kaynaklı rahatsızlıklarının artması üzerine klorlama çalışmalarının standart düzeye çıkartıldığı öğrenildi.

Başlatılan çalışmalar sonucunda, bölgedeki içme suyunun şuanda sağlık standartları düzeyine çıkartıldığı ve hastaneye başvuranların sayısında önemli ölçüde azalma olduğu kaydedildi. Büyükşehir Belediyesi’nin şehir şebekesinden yeniden bölgeye içme suyu sağlayacağı belirtildi.

“Kanalizasyon Boruları Kırılmış , Sulamada Kullanılıyor”

Malatya İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, ishal vakalarına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “ Bize hastanelerde ishal vakaları bildirildi. Biliyorsunuz suların klor miktarı ve  sularda mikrop olup olmadığını biz yapıyoruz.  Bunların istatistiğini tutuyoruz.  11 Eylül’de gelen ihbara göre o gün 40 ishal vakası vardı. 12 Eylül’de  54 kişi hastanelik oldu. 13 Eylül’de bu rakam 73 oldu. 14 Eylül’de 33 kişi bildirildi. 15 Eylül itibariyle de bildirilen ishal vakası 15 oldu. İshal vakalarında düşme normal  seviyeye  geldi.  Vaka üzerine bölgede yaptığımız çalışmada, iki ayrı yerde  kanalizasyon borularının kırıldığı ve  sulamada kullanıldığını tespit ettik.  Muhtemelen burada kanalizasyon suyunun içme suyuna karışmış olabilir. Biz konuyu Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ’ye ihbarda bulunduk. MASKİ’de kırılan boruları  onardı. İshal vakaları nedeniyle bölgedeki sularda yüksek klorlama yaptık. Biz 12 Eylül günü vakaların yaşandığı bölgedeki Camilerde suda fazla klor  olduğunu bu nedenle içilmemesi gerektiğini hatırlattık. Dün ve bugün itibariyle yapılan ölçümlerde suyun normal seviyede  olduğu anlaşıldı. Bugün itibariyle Boran ve Toygan’daki sulardaki  enfeksiyon riski ortadan kalkmış ve rahatlıkla kullanılabilir durumdadır.” ifadelerini kullandı

HABER: Selahattin GÖKATALAY, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız