SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı Fiyatları Yarı Yarıya Düştü

0
Güncellendi - 2017-09-15 02:13:41
Kayısı Fiyatları Yarı Yarıya Düştü
A- A+ PAYLAŞ

Dünya kayısı başkenti olarak bilinen Malatya’da kayısı rekoltesinin bu yıl yüksek olması nedeniyle kayısı fiyatlarında düşüş yaşanıyor. Ürünlerini satmak için pazara getiren üreticiler, düşük fiyat karşısında hayal kırıklığı yaşayarak duruma tepki gösterdiler.

Kentte yaklaşık 50 bin ailenin geçim kaynağı olan kayısıda hasat sezonu tamamlanırken, üreticiler yaklaşık 2 ayda büyük emek vererek topladıkları kayısıları Büyük Şire Pazarına getirmeye başladı.

Büyük umutlarla pazara gelen ancak ihracatçıların talep ettiği fiyat karşısında şaşkınlık yaşayan üreticiler, düşük fiyata tepki göstererek geçen seneye göre yarı yarıya düşen fiyatlarla kayısıdan kar elde edemeyeceklerini ifade ettiler.

Geçen sene 7 TL’den sattığı ürüne bu yıl 4.5 TL istediğini ancak alıcı bulamadığını söyleyen üretici Abdullah Sarıçiçek, yarı yarıya düşen fiyatlardan dolayı işçi parasını dahi çıkaramadığını belirtti.

Bu sene kayısı rekoltesinin fazla olmasından ve kayısıların kalitesiz olmasından dolayı fiyatların yarı yarıya düştüğünü aktaran Pazar esnafı Mehmet Yentürk ise sarı kayısı fiyatının 5 ile 10, siyah kayısının ise 4 ile 15 TL arasında değiştiğini dile getirdi.

Üreticiler olarak bu sene düşük fiyattan dolayı emeklerinin karşılığını alamadıklarını ifade eden bir diğer kayısı üreticisi Ahmet Keskin de, yüksek rekoltenin fiyatları aşağı çektiğini kaydederek, tek temennilerinin fiyatların tekrardan yükselmesi olduğunu söyledi.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • alparslan (6 yıl önce)
    londra kayısı borsasında gün kurusu 15 16 sterline alıcı bulurken sen 4 tl ye malını satamıyorsan kayısı tüccarlarını zengin etmiyceksin kayısı ağaçlarını kesip tütün ekeceksin. olay bu kadar basit. fındığa sahip çıkan devlet kayısıya çıkmıyorsa malatya milletvekilleri kayısı tüccarlarını mı koruyor sorusu akla gelir bu sefer.
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir (6 yıl önce)
    fındğı gösteren gazeteler tv ler var.kayısı yı gösterecek tv gazete yok.niye sizce?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (6 yıl önce)
    malatyalı hiç boşuna ağlamasın halinden memnun iktidara en çok oy veren kentlerden biri neyin kafasını yaşıyorsunuz fındığa bak kayısıya bak herşeyde bu böyle dogru yapılan ne var buda güzel olmuş dediğimiz hiçbirşey çevre şehirlere bakın Sivas demirimizi götürüyor Elazığ müdürlükleri adıyaman tarihimizi.. götürdükleri hiç birşeye ses yok bananecilikten ne Zaman vaz geçeceğiz iyi oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (6 yıl önce)
    300 kök kayısının 100 ünü bu yıl kestik işçi parasını dahil kurtarmiyor ceviz dikecegim en azından işçilik yok maliyet az ilaçlama az ne kalırsa bana kalır 6-7 TL den kayısı satıyoruz yıllık 15 bin işçilik 5 bin sulama 5 binde diğer masraflara veriyoruz artık cepten yiyor işçi ve esnaf kazanıyor bundan sonra ne bize ne size.
    0
    0
    Yanıtla
  • eto (6 yıl önce)
    Hediyelik kayısı satan dükkanlarda neden küçücük bir tabak 20 tl o zaman ????
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (6 yıl önce)
    Alan bazlı destekle kayısı 2 katına çıkar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan dogan (6 yıl önce)
    Kaysi satan dükkanlarda kaysi 15/17 lira yenmeyecek kayısılar bile 10/12 lira el vicdan yahu üreticiden 5/6 liraya alıyorsunuz yukarıdaki fiata satiyorsunuz kaysinin başkentinde kaysi yiyemiyoruz fındıkta öyle degilmi köylüden al sekiz liraya sat elli altmış liraya
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali44 (6 yıl önce)
    Kükürtlü kayısının kilosu 10 liraya kadar alıcı buluyor. Öp de başına koy. Daha ne olsun. Bu sene hem ürün fazla, hem kayısılar küçük hem de çilli. Kayısıcıda ise en kötü kayısı 15 lira. Toptan kayısı 10 lira. Daha ne istiyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne 10 lira 4 liradan 5 liradan mal gidiyor cahilligin bu kadarı pes piyasa bilmez etmez bir de ahkam keser
    0
    0
    Yanıtla
  • Gel vereyim kardesim sana 5 tl den numaramı yazardım ama editör yayınlamaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı44 resmen saçmalamışsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Güzel memleketimin gariban insanları
    0
    0
    Yanıtla
  • ertan (6 yıl önce)
    Para eder tutmaz ürün yokturdur ciftcide,tutar ürün olur para etmez ben bildim bileli böyledir,Eskidendi valla kayisiyla ugrasmak zaten cok zahmetli insan kendi colugunu cocugunu bile götüremez oldu emegine degmiyor,Gelir gideri hesaplayinca ameleleikten baska bisey degil yazik milletin o sicakta haftalarca ugrasmasina
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Yazık cok yazık her yerde bi Fındık füryası tutturmuşlar gidiyo asıl gelin kayısıya bakın siz millet perişan 1 tane aklı başında çözüm bulan yok hep aynı hikayeler size verdiğim oylara yazık ama Hakkımı helal etmiyorum yetkililere
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan SOĞUKPINAR (6 yıl önce)
    Haberi yapan arkadaşa teşekkürler .....Malatya Kayısısını ithalatçıya , Tam da İfade etmiş, gerçi bu siteyi takip etmiyorlarsa? biz bize konuşuyoruz... ....Bu sene kayısı rekoltesinin fazla olmasından ve """""""""""""" KAYISILARIN KALİTESİZ OLMASINDAN """"""""""""" dolayı fiyatların yarı yarıya düştüğünü aktaran Pazar esnafı Mehmet Yentürk ise sarı kayısı fiyatının 5 ile 10, siyah kayısının ise 4 ile 15 TL arasında değiştiğini dile getirdi.
    0
    0
    Yanıtla