SON DAKİKA
SON DEPREMLER

23'ü Akademisyen 25 Üniversite Personeline Tutuklama

0
Güncellendi - 2016-09-09 20:53:58
23'ü Akademisyen 25 Üniversite Personeline Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında İnönü Üniversitesi’nde görevli 5’i profesör, 9’u doçent olmak üzere 23'ü akademisyen, 2'si memur  25 kişi “Silahlı terör örgütüne üye olma” iddiasıyla tutuklanırken, 2 şüpheli ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Tutuklananlardan 5’i profesör olmak üzere 10 akademisyen, geçtiğimiz günlerde memuriyetten ihraç edilen isimler arasında yer alıyordu.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY Terör Örgütüne üyeliği, mensubiyeti, iltisaki veya irtibatı olanlara yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında İnönü Üniversitesi'nde öğretim üyesi, öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi ile birlikte memurlardan oluşan toplam 27 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Çarşamba sabah saatlerinde Malatya Adliyesi'ne getirilen 27 şüpheli Cumhuriyet Savcılığı'nda alınan ifadeleri sonrasında 25’i tutuklanmaları, 2’si ise adlı kontrol ile serbest bırakılmaları talebi ile Malatya Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği'nde sorgu ve işlemler Çarşamba'yı Perşembe'ye bağlayan gece yarısından sonra saat 02.00 sularında tamamlandı. 25 şüpheli hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olma” iddiasıyla tutuklama kararı verilirken, 2 şüpheli hakkında ise adli kontrole hükmedildi. Tutuklananlardan 5'i profesör, 9'u doçent.

Tutuklanan şüpheliler arasında geçtiğimiz hafta memuriyetten ihraç edilen İnönü Üniversitesi'ndeki 18 personelden 5’i profesör olmak üzere 10 akademisyen bulunuyor.

Öte yandan, şüphelilerin Adliye'den çıkartılıp polis otobüsüne bindirilişi esnasında bazı şüpheli yakınları, “Dik dur”, “Buradayız dik dur, dik duruyoruz”, “Seninle gurur duyuyoruz” diye seslenirken, otobüslerin ayrılması sırasında alkışladılar.

KİMLER TUTUKLANDI?

Memuriyetten ihraç edilip de tutuklanan akademisyenler:

Prof. Dr. Ahmet K. (Tıp Fakültesi)

Prof. Dr. Celal Ç. (Eğitim Fakültesi)

Prof. Dr. Hamza K. (Tıp Fakültesi)

Prof. Dr. Ferat Ç. (Tıp Fakültesi)

Prof. Dr. Sıddık M. (Diş Hekimliği Fakültesi)

Doç. Dr. Metin D.(Tıp Fakültesi)

Doç. Dr. Mehmet Akif Ç. (Eğitim Fakültesi)

Öğretim Görevlisi Sıddık Sami E. (Kale MYO)

Okutman Levent Şimşek (Battalgazi MYO)

Okutman Alper Y. (Yabancı Diller Yüksekokulu)

Memuriyetleri devam edip de tutuklanan akademisyen ve personel:

Doç. Dr. Aytaç Y. (Tıp Fakültesi)

Doç. Dr. Mustafa Said A. (Tıp Fakültesi)

Doç. Dr. Muhammet Y. (Diş Hekimliği Fakültesi)

Doç. Dr. Ebubekir T. (Diş Hekimliği Fakültesi)

Doç. Dr. Cemal F. (Tıp Fakültesi)

Doç. Dr. Cemal T. (Tıp Fakültesi)

Yrd. Doç. Dr. Mustafa E. (Diş Hekimliği Fakültesi)

Dr. Veli Alper G. (Diş Hekimliği Fakültesi),

Dr. Mehmet D. (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)

Dr. Çağlar D. (Tıp Fakültesi)

Ökkeş General (Araştırma Görevlisi-İlahiyat Fakültesi)

Dr. Fatih Y. (Tıp Fakültesi)

Dr. Salih D. (Tıp Fakültesi)

İsmail A. (Memur-İnönü Üniversitesi)

Hacı Ö. (Memur-Öğrenci İşleri)

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Yavuz (7 yıl önce)
    Yeterli mi değil kendini gizlemeye çalışan profesyonel fetöcülere ulaşmadan temizlendiğini sanmayalım
    0
    0
    Yanıtla