SON DAKİKA
SON DEPREMLER

22 FETÖ Şüphelisinden 1'ine Tutuklama, 21'i Serbest

0
Güncellendi - 2016-11-13 02:45:52
22 FETÖ Şüphelisinden 1'ine Tutuklama, 21'i Serbest
A- A+ PAYLAŞ

  • Büyük çoğunluğu İnönü Üniversitesi'nde görevli akademik ve idari personel olan ve FETÖ iddiasıyla gözaltına alınan 28 kişiden 6'sının serbest bırakılmasından sonra kalan 22 kişi Adliye'ye çıkarıldı..

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik olarak Malatya merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında İnönü Üniversitesi'nde görev yapan akademisyen, doktor ve yöneticilerin de bulunduğu 28 kişiden, 6'sının Çarşamba gecesi serbest bırakılmalarının ardından, kalan 22 şüpheli de Perşembe günü Adliye'ye sevkedildi. Bu kişilerden 1'i tutuklandı, 7’si adli kontrol kaydıyla, 14'ü ise direkt serbest bırakıldı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekiplerince Malatya merkezli olarak İstanbul, Adıyaman, Diyarbakır, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Gaziantep, Bingöl, Muş ve Adana'daki 34 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, aralarında İnönü Üniversitesi'nde görevli veya daha önceden görev yapmış akademik ve idari personelin bulunduğu 34 şüpheliden 28'i gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki sorgularının ardından gözaltındaki şüphelilerden 6’sı 9 Kasım Çarşamba günü akşam saatlerinde Adliye'ye sevk edildi. Doç.Dr. Mehmet A. (Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Saffet S. (İlahiyat Fakültesi eski Dekanı), Prof.Dr. Abdülkadir B. (Rektör Yardımcısı), Doç.Dr. Nihat A. (İİBF Öğretim Üyesi), Prof.Dr. Bilal A. (Eğitim Fakültesi Dekan Vekili), Doç. Dr. Recep K. (Yeşilyurt MYO Müdürü) Sulh Ceza Hâkimliği'nce serbest bırakılmıştı.

22 KİŞİLİK İKİNCİ PARTİDE 1 TUTUKLAMA 7 ADLİ KONTROL

Emniyette işlemleri biten 22 şüpheli ise Perşembe sabah saatlerinde Adliye'ye sevk edildi.

Şüphelilerden öğretmen Abuzer Ç. hakkında Malatya 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklama kararı verildi. Malatya 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce Prof. Dr. Asım K. (Mühendislik Fakültesi), Yusuf Y., Doç. Dr. Mehmet G. (Tıp Fakültesi), Doç. Dr. İsmail B. (Mühendislik Fakültesi), İİBF eski sekreterlerinden Mehmet P., Dr. Osman K., ve Dr. Mehmet Ö. (Tıp Fakültesi) hakkında ise “Yurtdışına çıkmaktan yasaklanmak suretiyle Adli Kontrol Altına Alınması” kararı verildi.

Sulh Ceza Hakimliği, soruşturma dosyasındaki şüphelilerden Öğretim Görevlisi Cafer S.K. (Malatya MYO), Prof. Dr. Çetin D. (İİBF), Dr. Ömer K., (Yeşilyurt Devlet Hastanesi), Dr. Serkan K. (Tıp Fakültesi), Dr. Veysel K. (Tıp Fakültesi), Prof. Dr. İlhan İ. (Fen-Edebiyat Fakültesi), Prof. Dr. Mehmet Y., (Mühendislik Fakültesi), Yrd. Doç. Dr. Yavuz Ç. (İİBF) ve diğer 6 kişiyi ise herhangi bir adli kontrol kararı vermeden serbest bıraktı.

SORUŞTURMANIN NEDENİ

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY terör örgütü kapsamında yürütülen soruşturmalar kapsamında İnönü Üniversitesi’nde görev yapıp da, FETÖ/PDY Terör Örgütüne üyeliği, mensubiyeti, iltisaki veya irtibatı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve tutuklanan bazı öğretim üyelerinin vermiş olduğu ifadeler üzerine operasyonunu yapıldığı öğrenildi. Buna göre; FETÖ’den tutuklanan bazı öğretim üyelerinin, “FETÖ toplantılarına birlikte katılıyorduk. Birlikte FETÖ dini sohbetlere katılıyorduk. Sohbetlerde konuşuyordu. FETÖ evlerinde birlikte kalıyorduk. FETÖ talimatıyla başka bankadan para çekip, Bankasya’ya para yatırdı. Kurban bağışında bulunuyordu.” şeklindeki iddialar üzerine vermiş oldukları isimler hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Şüpheliler ise, Sulh Ceza Hakimliği'ne verdikleri ifadelerinde kendileri hakkında iddialarda bulunanları tanıdıklarını, ancak öne sürelin iddiaların doğru olmadığını, iddialarda bulunalar ile akademik ve idare çalışmalardan dolayı aralarında husumet bulunduğunu ileri sürdüler.

KITMİR VE 1 DOLAR

Bu arada, operasyon esnasında bir sanığın evinde FETÖ’ya yararlılık gösterenlere verildiği ileri sürülen “Kıtmir” madalyonu, bir sanığın evinde “1 dolar” ve bazı sanıkların evinde ise FETÖ liderine ait kitap ve CD’ler ile kasetlerin çıktığı da öğrenildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız