SON DAKİKA
SON DEPREMLER

22 İlden Hematoji Uzmanı Katıldı

0
Güncellendi - 2016-10-30 04:01:43
22 İlden Hematoji Uzmanı Katıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Kan ve Kemik İliği Nakli Derneği'nce 22 ilden hematoloji uzmanlarını katıldığı Doğu Anadolu Bölgesi Sempozyumu düzenlendi.

Kentteki bir otelde gerçekleşen sempozyumda, uzmanlar kemik iliği nakli konusunda yeni tedavi yöntemleri, alanda yaşanan gelişmeler, nakil komplikasyonlarıyla nakil öncesi ve sonrası yaklaşımlar gibi konularda bilgi alışverişinde bulundu.

Kan ve Kemik İliği Genel Sekreteri İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneğin kan ve kemik iliği konusunda Türkiye'de kurulan ilk dernek olduğunu belirtti.

Doğu Anadolu Bölge Sempozyumu'nun Malatya'da yapılmasında en büyük etkenlerinden birinin son yıllarda kentte kemik iliği nakli konusunda gösterilen gelişmeler olduğunu aktaran Erkut, şu değerlendirmede bulundu:

"Amacımız Türkiye'de kemik iliği nakli konusunda tedavi yöntemlerini geliştirmek, mevzuatı geliştirmek ve kemik iliği bekleyen hastaların sosyal sorumluluk projelerinde yer almak. Ayrıca kan ve kemik iliği naklinde çok merkezli çalışmalarda yer alarak Türkiye'nin ismini dünyaya duyurmayı hedefliyoruz. Sempozyumumuza 22 ilden hematoloji uzmanlarımız katıldı. Kemik iliği nakli konusunda yeni gelişmeler ve tedaviler konuşuldu."

Erkut, sempozyumda toplanan verilerin derneğin çalışmalarına katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız