SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''22 Kişilik Ekip Yürütecek..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği tarafından, "Sağlıklı gelecek, maddeye değil sevgiye bağlı" kampanyası başlatıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın koordinatörlüğünde ülke genelinde başlatılan kampanyanın Malatya'da da başlatılması dolayısıyla basın toplantısı düzenlendi. Valilik Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına, Vali Halil İbrahim Daşöz, eşi Nilgün Daşöz, Vali Yardımcısı İnci Becel Sezer, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan ile proje sorumlusu Suat Yalçınsoy katıldı.

Vali Halil İbrahim Daşöz, gençlerin zararlı alışkanlıklara başlamaması ve başlayanların da kurtarılması için düzenlenen kampanyanın bu yıl sonuna kadar süreceğini belirtti. Daşöz, "Geleceğimiz olan gençlerimiz, olumsuz ortamlardan uzaklaştırılmalıdır. Bu da öğrenci, öğretmen ve veli üçgeninin yanı sıra topyekün çalışma ve mücadele ile sağlanır" dedi.

Sigara içenlerin diğer uyuşturucu maddelere bağımlı olma riskinin daha fazla olduğuna dikkat çeken Daşöz, "Bu nedenle hiç sigaraya başlamamak çok önemli. Kampanya çerçevesinde özellikle sigara konusu ağırlıklı olarak işlenecek. Çünkü, diğer zararlı alışkanlıklar sigara içenlerde daha fazla görülüyor" şeklinde konuştu.

Proje sorumlusu Suat Yalçınsoy ise kampanya hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Geçtiğimiz kasım ayında başlatılan projenin alt yapısının oluşturulduğunu ve şimdi kamuoyuna açıklandığını söyleyen Yalçınsoy, kampanyanın 22 kişilik ekip tarafından yürütüleceğini vurguladı. Özellikle, okul, kurslar ve spor kulüpleri gibi hedef yerlerde kampanyayı yıl sonuna kadar yürüteceklerini dile getiren Yalçınsoy, çocuk ve gençleri, sigara, alkol, uyuşturucu ve uçucu maddelerden uzak tutulması için çalışma yapacaklarını
söyledi.

Kampanya çerçevesinde yapılacak faaliyetleri sıralarken, sigarasız okul projesinden de söz eden Yalçınsoy, "Mesela, TSE ISO 9001 belgesi gibi okullara sigarasız okul belgesi verilecek. Bu da tabi iyi bir inceleme, araştırma ve çalışma sonunda verilecek" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız