SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"5 Kuruş Medet Beklemeden.."

0
Güncellendi - 2016-06-02 20:22:06
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, “44 günde 44 TIR Yardım Kampanyası” çerçevesinde, Suriyeli mülteciler ve terör mağduru vatandaşlar için 22 TIR düzenlenen tören ile gönderildi.

Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Eczacılar Odası ile İHH tarafından organize edilen ve birçok kurum, kuruluş, sivil toplum kuruluşu ve esnafın destek verdiği 44 Günde 44 TIR Yardım Kampanyası’nda 17 TIR’ın ardından 22 TIR daha yola çıktı. Düzenlenen törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, ilçe belediye başkanları ve davetliler katıldılar.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Bu yardımları el birliği ile yaptık. Bize yakışan, bizim kadim medeniyetimize yakışan insan odaklı bakışımıza yakışan aslında çok güzel bir davranış. Bir araya gelerek insanlık adına mağdur olan Suriye’deki kardeşlerimize, Doğu’da terörden zarar görmüş kardeşlerimize yardım gönderiyoruz.” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, “44 günde 44 TIR yardım kampanyası bir kez daha bizim hoşgörü iklimimizin en güzel göstergesidir, yardım ikliminin en güzel göstergesidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bugüne kadar yapmış olduğumuz yardımlar tüm dünyada bakıldığında artık Amerika’nın da Avrupa’nın da çok önüne geçmiş durumda.” diye konuştu.

Malatya’da yaklaşık 8 bin Suriyeli’nin konteyner kentte, yaklaşık 6 bin Suriyeli’nin ise evlerde olmak üzere yaklaşık 14 bin Suriyeli’nin kaldığını belirten Vali Süleyman Kamçı, “44 günde 44 TIR kampanyası aşağı yukarı tamamlandı. Ama bundan öncede Malatya’daki sivil toplum kuruluşları Suriye’ye yardım TIR’ları gönderdiler. 44 TIR’dan daha fazla yardım yaptık. Aynı durumda biz olsak hiç gideceğimiz yer yok. Bu nedenle birlik ve dirlik içinde olmak durumundayız.” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise şöyle konuştu:

“Nerede bir mazlum varsa, nerede bir mağdur varsa, hepsinin umudu Türkiye. Türkiye ve AK Parti bu ümmetin umudu olmaya devam etti. Bizlerin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içerisinde her zamankinden daha fazla çalışmamız lazım. Bugün bakın Avrupa, zenginlikte bizden çok daha ileride. Ama kendi kapılarına 3-5 sığınmacı gelince paniklediler. Türkiye yıllarca kimseden 5 kuruş medet beklemeden bu ülkenin hayırsever vatandaşları tarafından, bu ülke vatandaşları tarafından en iyi şekilde ağırlanmaya çalışıldı ve ağırlanıyordu. Ama Avrupa’da kapılardan döndürdüler, en kötü muamelelere maruz bıraktılar ve ondan sonra da bütün insanlığa insan hakları dersi vermeye kalktılar.”

Yapılan duaların ardından 22 yardım TIR’ı Suriyeli mağdurlar ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki terör mağduru vatandaşlara ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

yardırTIR

yardımTIR1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız