SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'22 Yerde Deprem Sondajı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi'nin Ocak dönemi toplantısı tek oturumda tamamlandı.

Toplantıya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'ndan şu bülten yayınlandı:

"Malatya Belediyesi 2008 yılının ilk toplantısını yaptı.

Belediye Meclis Salonu’nda saat 14.00’de başlayan Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na Belediye Başkanı H.Cemal Akın başkanlık etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda, yapılan bir atamayla ilgili Meclis bilgilendirilirken, Çevreyolu etrafında çeşitli yerlere asılan reklam tabela ücretleri m2’ye 100 YTL olarak kabul edildi.

Meclis Toplantısı’nda yasa gereği Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi de yapıldı.

Mecliste bulunan siyasi partilerinin üye sayılarına göre seçilen Denetim Komisyonu Üyeliklerine AK Parti’den 4, MHP’den de 1 üye seçildi.

Gizli oyla yapılan seçimler sonucunda Denetim Komisyonu Üyelikleri’ne; Metin Mandal, Alaattin Acun, Yusuf Geleli, Serdar Kayagül ve Taner Özhan seçildiler.

Meclis gündeminde bulunan Hal Binasının satılması maddesi de görüşülerek karara bağlandı.

Maddenin görüşülmesi sırasında kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı H.Cemal Akın, yeni yapılacak olan Hal binasının AB standartlarına uygun olarak yapılacağını, Hizmet Grupları Sitesi’nde yapılacak olan Hal Binası’nın tamamlanıp, esnafların buraya taşınmalarından sonra da mevcut Hal Binası’nın alan kişiye devredileceğini söyledi.

Başkan Akın ayrıca, yapılan araştırmada şu an için Malatya’ya 50 dükkanlı Hal binasının yettiğini, bundan dolayı yapılacak olan Hal binasının 50 dükkanlı olacağını, modüler sistemle yapılacak olan binaya, ihtiyaç duyulması halinde yeni ilavelerin yapılacağını kaydetti.

Yapılan oylama sonucunda mevcut Hal Binasının satışı ve yeni Hal Binasının yapımı için Encümene yetki verilmesi kabul edildi.

Toplantıda ayrıca Belediye şirketlerinin bankalarda kullanacakları krediler esnasında birbirlerine kefil olabilmeleri için de karar alındı.

Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Belediye Meclis Üyeleri’ne gündem dışı, Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bilgiler de verildi.

Konuyla ilgili bilgiler veren Belediye İmar İşleri Müdürü Hamit Güneş, şu anda Kentsel Döşüm Projesi ile ilgili taslak projenin tamamlandığını, TOKİ evlerine 50 metre genişliğinde yol açma çalışmalarının devam ettiğini, projenin ilk etapta 2 bin dönümlük alanda uygulanacağını belirterek, Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Türkiye’de tek etap halinde uygulanan en büyük Kentsel Dönüşüm Projesi olduğunu söyledi.

Şu ana kadar Türkiye genelinde 11 merkezde uygulanan Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Ankara’da uygulanan projenin 8.500 konutluk olduğunu, Beydağı’nda uygulanacak olan proje kapsamında ise 15 bin civarında konutun yapılacağını belirten Güneş, bu proje içerisinde konut alanlarının yanı sıra ticaret alanları, sağlık ve sosyal tesisler, park alanları, ibadethane ve teleferik istasyonu gibi tesislerin bulunacağını söyledi.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın ise konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Beydağı bölgesinde uygulanacak olan proje ile ilgili olarak ilkbaharda inşaatın başlayacağını ve 3 yılda bitirilmesinin planlandığını belirterek, burada yaşayan insanların mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Bu bölgede evi ve arsası bulunan kişilerin ev, arsa, ağaç ve diğer müştemilat bedellerinin yetkili kişiler tarafından hesaplanacağını, yapılan hesaplamalar sonucunda ortaya çıkan rakamın TOKİ tarafından yapılacak konuttan az olması halinde geriye kalan miktarın 180 aya bölüneceğini, fazla çıkması halinde ise ikinci bir ev alma hakkının verileceğini, burada yaşayan ve mirasçı durumda olan çocuklara da kur’a çektirmeden ev alma hakkının aynı şartlarda verileceğini kaydetti.

Bir Belediye Meclis Üyesi tarafından Beydağı bölgesinde vatandaşlara Belediye tarafından tebligat yapıldığı şeklindeki sorusu üzerine de bir açıklama yapan Başkan Akın, Malatya Belediyesi olarak burada hiçbir resmi tebligat yapmadıklarını, sadece bilgilendirici bir broşür dağıttıklarını söyledi.

Akın, “Bu bölgede 22 yerde depreme dayanıklılığını ölçmek için kuyu açılarak deprem testi yapıldı. Bizim bu bölge halkına gönderdiğimiz herhangi bir tebligatımız yoktur. Şu anda imar çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarımız bittikten sonra buradaki vatandaşlarımıza bildireceğiz” dedi.

Toplantıda daha sonra imar maddelerinin görüşülmesine geçildi. Meclis Başkan Vekili Süleyman Erkuş’un başkanlık ettiği imar maddelerinin bir kısmı görüşülerek karara bağlanırken, bir kısmı bir sonraki toplantıya, diğer bir kısmı da İmar Komisyonu’na havale edildi.

Belediye Meclisi, Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1 Şubat Cuma günü saat 14.00’de yapılmasına karar verdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız