SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"220 Hattın İhalesini Yapacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:27:14
A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Malatya merkez ve ilçelere bağlı bazı köylerde taşımalı ihalelerinde yaşanan sorunların asıl sebebinin lise kayıtlarının geç başlamasından kaynaklandığını söyledi. Bulut, okul servis araçlarının 12 yaşından büyük olmaması gerektiğini ve bazı ilçelerde bu yaşın altında araç bulunmaması nedeniyle ihalelerde gecikme yaşandığını da aktararak ‘İlköğretimde kayıtlar Haziran ayında başladığı ve tamamlandığı için sorun yok. Ancak liselere Eylül ayında kayıtlar başlıyor ve hangi köyde, hangi öğrencinin hangi okula kayıt olacağı bilgisi gecikmeli olarak netleşiyor. Bu gecikmeden dolayı liselerin taşımalı ihalelerinde sorunlar yaşandı’ dedi. Bulut, taşımalı sorununun, hafta sonuna kadar gerçekleştirilecek 220 hat ihalesiyle çözüleceğini de belirtti. 

‘Öğrenci tespiti zaman alıyor’

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın da bir süredir Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getirdiği taşımalı sorununun nedenlerine ilişkin Yeni Malatya Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin sorunu çözmek için Kurban Bayramı dahil aralıksız çalıştığını ifade eden Bulut, taşımalı sorununa ilişkin ellerinden olmayan nedenlerden dolayı gecikmeler yaşandığını ifade ederek şunları anlattı:  ‘Bildiğiniz gibi liselere kayıtlar, öğrenci nakil işlemleri ve bölüm değiştirme işlemleri Eylül ayında başlıyor. Bu işlemlerde uzun sürüyor ve bölgelerde kayıtlar netleşmeden ihale gerçekleştiremiyoruz. Örneğin Pütürge’nin bir köyünde 4 öğrenciyi liseye taşıyorsam, bunun bir tanesi İmam Hatip Lisesi’ne, bir tanesi sanat lisesine veya bir tanesi de kız meslek lisesine gidecek. Hangi köyde hangi öğrencinin merkezde veya ilçede hangi liseye kayıt olacağı gibi konular, kayıtların Eylül ayında başlaması ve buna bağlı gecikmelerden dolayı netleşmiyor. Netleşmediği için de ihaleleri gerçekleştiremiyoruz, çünkü kaç öğrenciyi, nerden nereye taşıyacağımız bilgisinin tespiti zaman alıyor.’

‘Pütürge’de araç bulamıyoruz’

Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrenci taşıyacak araçların 12 yaşından büyük olmamasını şart koştuğunu belirten Bulut, özellikle ilçelerde kooperatiflerin bu konudaki direnciyle karşılaştıklarını söyledi. 

Özellikle ilçeler için yaptıkları ihalelerde yeteri sayıda araç bulamamaktan şikayet eden Bulut, ‘Araç bulamadığımız gibi bulduğumuz araç yaşı da mevzuatta belirlenen kritere uymayabiliyor. İlçelerde kooperatiflerin direnciyle karşılaşıyoruz. Örneğin Yazıhan’da bu konuda büyük bir direnç var. Onlar araç yaşının 12’den daha fazla olmasını talep ediyorlar biz ise araç bulmakta zorlanıyoruz. Örneğin Pütürge’de araç bulamıyoruz. Ya da hangi araç hangi köyde hangi öğrenciyi nereye götürecek, öğrencilerin kayıt bilgileri tamamlanmadan bunları tespit edemiyoruz. Kısaca kayıt ve nakillerin geç başlaması, öğrenci taşıyacak araçların yaşı ve kriterlerine uygun araç bulamamak gibi sorunlar var. Ama bu sadece Malatya’da yok. Başka illerde de var. 30 tane il ihale süreci için EKAP’a başvurmuş durumda’ diye konuştu.

‘220 hattın ihalesini yapacağız’

Bulut, hafta sonuna kadar 220 ayrı hattın ihalesini doğrudan temin ve Kamu İhale Kurumu nezdinde gerçekleştirip Pazartesi’nden itibaren öğrenci taşıyacaklarını kaydetti. 

‘17 bin öğrenci taşıyoruz’

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, geçtiğimiz yıl Malatya genelinde 10 bin 500 civarında ilköğretim, 6 bin 500’ü de lise olmak üzere 17 bin civarında öğrenciyi toplam bin 100  araçla okullarına ulaştırdıklarını da hatırlatarak, bu öğrencilerin yemeklerinin de okullarına götürüldüğünü ve toplamda 22 milyon TL harcama yapıldığını hatırlattı.

Bu yıl da taşımalı sistemle okullarına taşınacak olan öğrenci sayısının yine aynı rakamlarda olduğunu aktaran Mehmet Bulut, maliyetin ise 25 milyon TL’ye ulaşabileceğini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız