SON DAKİKA
SON DEPREMLER

224 Sokak Hayvanı Sahiplendirildi

0
Güncellendi - 2016-02-05 17:58:13
224 Sokak Hayvanı Sahiplendirildi
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Veteriner Şube Müdürlüğü tarafından 2015 yılında, fiziki yapılanma, sokak hayvanları ve denetimler noktasında yoğun bir çalışma sergilendi.

Sokak hayvanları için genel hizmet

Bir taraftan sokak hayvanlarının sağlığı, diğer taraftan da vatandaşların güvenliği için çalışmalar gerçekleştiren Veteriner Şube Müdürlüğü, Geçici Hayvan Bakım ve Barınma Merkezi’nde sokak hayvanlarına yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirdi. 1 yıl içerisinde 914 adet hayvan kısırlaştırılırken, 224 hayvan da vatandaşlar tarafından sahiplendirildi. Yaklaşık 1300 sokak ve ev hayvanına da kuduz ve parazit aşısı yapıldı.

Hayvan Pazarı'nda düzenleme

Son yıllarda yapılan düzenlemelerle örnek bir Pazar haline gelen Canlı Hayvan Pazarı’nda, 2015 yılında da modernizasyon çalışmaları devam etti. Yazın sıcaklardan, kışın da yağmurdan dolayı büyük sıkıntıların yaşandığı 3300 m2’lik padokların üstü kapatılarak çatı yapıldı. Yaklaşık 300 bin liralık harcamanın bir kısmı DAP İdaresi Başkanlığı’ndan hibe olarak alındı.

Rutin denetimler yapıldı

Tüketicilerin kaliteli, ekonomik ve hijyenik ürünler alması noktasında sıkı çalışmalar gerçekleştiren Veteriner Müdürlüğü ekipleri, 2015 yılında 500 civarında et ve et ürünleri satan kasap, market ve balıkçı esnaflarına yönelik denetimler gerçekleştirdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız