SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yüzme Havuzu İkmal İşi İhale Edildi

0
Güncellendi - 2017-11-03 06:12:56
Yüzme Havuzu İkmal İşi İhale Edildi
A- A+ PAYLAŞ

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, işi yapamadığı için eski müteahhidinin sözleşmesi feshedilen Malatya’daki Olimpik Yüzme Havuzu’nun yarım kalan inşaatının tamamlanması işi ihale edildi.

6 FİRMA TEKLİF VERDİ

Gençlik Tesisler Dairesi Başkanlığınca gerçekleştirilen ihalede yaklaşık maliyeti 21.7 milyon TL olarak hesaplanan Olimpik Yüzme Havuzu ikmal işi için dosya alan 7 firmadan 6'sı teklif sundu.

Talipli şirketler ve teklifleri şöyle:

-ARC Grup+Gintek Grup ortaklığı 18.400.000 TL,

-Mustafa Feyzi Koç+Hayma İnşaat ortaklığı 18.600.000 TL,

-Serbil İnşaat+Makis Yapı ve Vinkon İnşaat ortaklığı 19.700.000 TL,

-Bahadır İnşaat 21.950.000 TL,

-Süleyman Ekinci+Aksel Can inşaat ortaklığı 23.000.000 TL,

-4K Proje İnşaat 25.000.000 TL.

Bu tekliflerin değerlendirileceği ve uygun firmanın belirleneceği, işin yer tesliminden itibaren 500 gün sürede bitirilmesi gerektiği bildirildi.

İhale komisyonu değerlendirmesinin ardından sonucu kamuoyuna duyuracak.

ÖNCEKİ FİRMAYLA SÖZLEŞME FESHEDİLMİŞTİ..

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Malatya’ya, Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu kazandırmak amacıyla 25.09.2014 yılında çıktığı ihaleye 19 firma katılmış ve havuz yapım işi 17 milyon 665 bin lira teklif veren Alternatif İnşaat A.Ş.’de kalmıştı. Yapılan yer teslimi ile havuzun yapım işine 01.12.2014 tarihinde başlanmıştı.

Yüklenici firma ile yapılan sözleşmeye göre 600 gün süreli olan havuzun yapım işi 23.07.2016 tarihinde tamamlanması gerekiyordu. Süresi içerisinde bitirilemeyen havuz, kamuoyunda da eleştirilere neden olunca, yüklenici firma ile sıkıntı yaşandığı ortaya çıkmıştı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fındıklı “Yüklenici firma, defalarca yazılı uyarılarımıza rağmen taahhütlerini yerine getirmeyince Bakanlık tarafından sözleşmesi 13.07.2017 itibari ile feshedildi” diyerek, işi yapamayan firmayla yolların ayrıldığını duyurmuş, yeni ihale süreci başlamıştı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Şeker Fabrikası arazisinde inşa edilmekte iken yarım kalan Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • fatih (6 yıl önce)
    KAYAK MERKEZININ DURUMU NEDIR BILEN VAR MI ACABA
    0
    0
    Yanıtla