SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yetkililerden Yardım Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2017-11-08 02:33:05
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Kuluncak İlçesine bağlı Konaktepe Mahallesi ağaçlandırma projesiyle çölleşmenin önüne geçmek istiyor.

Malatya Avrupa Konaktepe Çevre Koruma ve Kültür Derneği (AKÇD) Başkan İsmail Karakuş, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması düzenleyerek, açıklamalarda bulundu. Karakuş, “Şüphesiz ki canlılar için ne kadar önemli olduğunu biraz susuz kalınca anlayabiliyoruz. Susuzluk demek dünyada tek bir canlının kalmayışı demektir” dedi.

Karakuş suyun önemine değinerek, “İnsanlar, hayvanlar ve bitkiler yaşamlarını sürdüremez ne kadar yiyecek olursa olsun. Su olmadan bir insan en fazla 5 hafta yaşayabilmektedir. Suyun insanlar için ne kadar önemli olduğunu hep birlikte görelim. Bu anlamda Konaktepe’de yaşamanın ve var olmanın tek kaynağı suyun olmasıdır. Suyun değerini bitmeden anlayalım. Köylerden insanlarımız çeşitli nedenlerle şehirlere göç etmişi. Bu gün bu insanlar doğduğu topraklara, ana ve baba yurdu diye geçici olsa da geri dönüyor. Bağ, bahçe ve ev yapıyor. Çünkü şehirlerdeki yaşam artık sıkıyor bu anlamda geldiği topraklarda su, toprak ve ağaç olmalı. Bunların olması için suya ihtiyaç var. İşte 21.yüzyılda Konaktepe çölleşiyor ve susuzluk yaşıyor. Bu anlamda Avrupa Konak tepe Çevre Koruma ve Kültür Derneği (AKÇD) olarak Konaktepe’nin susuzluğuna çare arıyoruz. Suyu bulma ve kaynakları araştırma devlet kurumlarının görevi olmalı. Bize düşen görev ise Konak tepe’nin su kaynaklarının nerede ve nasıl temin edilmesi konusunda bilgi vermek ve bilgilendirmek. Bu anlamda kamuoyunu ve yetkili kurumları bilgilendirmek, çözüm aramak için buradayız yetkililerden yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız