SON DAKİKA
SON DEPREMLER

23.6 Milyona İhale Edildi

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:22:45
23.6 Milyona İhale Edildi
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz Haziran ayında yapılan Battalgazi Belediye binası ihalesinin sonuçlandığı ve ihaleyi verdiği 23 milyon 625 bin TL’lik teklif ile Ekol Yapı Ltd. Şti ve - Bozkuş Ltd. Şti. ortaklığının aldığı öğrenildi.  İhaleyi alan firmaya yer tesliminin yapıldığı, yakın zamanda binanın inşaatına başlanacağı öğrenildi.       

Sivas Caddesi üzerinde Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait 33 bin 400 metrekarelik alanın bir bölümüne Battalgazi Belediyesi tarafından yaptırılacak belediye hizmet binası için yakın zamanda kazma vurulacağı belirtildi.

Battalgazi Belediyesi’nden edinilen bilgiye göre, yaklaşık 3.5 dönümlük bir alana yapılacak olan hizmet binasının, 18 ayda tamamlanması planlanıyor.

‘Yeşil Bina’ sertifikası için başvurulacak

Çatısına güneş panellerinin kurulacağı ve böylelikle kendi elektriğini kendisi üretecek olan Battalgazi Belediye Hizmet binası için ‘Yeşil Bina’ sertifikası alınacağı da ifade ediliyor.

Doğal kaynakların hızla tükenmesi, çevre kirliliği, küresel ısınma gibi nedenlerle dünyada son yıllarda çevre dostu binaların yapımı hızla artarken,  Battalgazi Belediye Hizmet binasının bu kapsamda ‘Yeşil Bina’ olarak tasarlandığı kaydediliyor.

Yeşil Bina nedir?

Temel hedefinde doğaya uyumlu yapılaşmayı amaçlayan çok sayıda kriterin göz önünde bulundurularak inşa edildiği binalardır.

Doğaya saygılı, enerji tasarrufu sağlayan, hafriyat ile ortaya çıkan atık malzemelerin değerlendirildiği, kentsel yaşam alanlarına değer katan,  doğal çevre ile uyumlu, atık üretmeyen, iklim ve yöre koşullarına uygun, ihtiyacı kadar tüketen yapılar olarak tanımlanıyor.

DSİ binasının ihalesi 11 Eylül’de 

Öte yandan DSİ’nin yeni binasının yapılacağı Topsöğüt’teki 46 dönümlük arazide ise çalışmaların sürdüğü kaydedildi.  Battalgazi Belediyesi ekiplerince bina yapılacak alanın inşaat için uygun hale getirilmeye çalışıldığı ifade edildi.  11 Eylül’de ihaleye çıkacak DSİ binasının da 15 ayda tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız