SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"23 Eylül'e Kadar Başvurulmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:38:57
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve Öznur Çalık, borçlarının ertelenmesi uygulamadan faydalanmak isteyen çiftçilerden belirten süreleri önemle takip etmeleri konusunda gerekli hassasiyetleri göstermelerini istedi.

ÖZ'ÜN AÇIKLAMASI..

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, hükümetin tabii afetlerde zarar gören çiftçilerin borçlarını 1 yıl ertelemesi kararının Malatya’daki kayısı çiftçisi için önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.

Milletvekili Öz, yaptığı açıklamada, “Bakanlar Kurulu’nun afetlerde zarar gören üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarının 1 yıl ertelenmesi ile ilgili kararı yürürlüğe girdi. Bu karar Malatya’mızda kayısı bahçesi don ve doludan zarar gören çiftçilerimiz için önemli bir destektir. Kayısı bahçesi yüzde 30 oranında zarar gören çiftçilerimiz, 23 Eylül 2013 tarihine kadar Ziraat Bankasına ve Tarım Kredi Kooperatiflerine başvurduğu takdirde kredi borçları 1 yıl süreyle ertelenecektir. Afetlerde zarar gören Türkiye genelindeki çiftçilerimiz kadar Malatya’daki kayısı üreticimiz içinde önemli bir karar olan bu uygulamayı başlatan başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza, milletvekillerimize, AK Parti İl Teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Bu kararda da görüleceği gibi AK Parti her zaman mağdurun ve mazlumun yanında olmuş ve bu yönde duruş sergilemiştir. Hükümetimizin başlatmış olduğu bu uygulamanın sorunsuz ve sıkıntısız bir şekilde ilimizde hayata geçirilmesi için her türlü desteği vereceğiz ve kurumlarımızın yapacağı çalışmaların takipçisi olacağız” dedi.

"BEN DE ÇALIŞTIM.."

Malatya Milletvekili Çalık da, Türkiye genelinde afetlerden zarar gören çiftçilerin kredi borçlarının ertelenmesi ile ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve kendisinin de ortak çalışmaları sonucunda Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda çiftçilerin borçlarının 1 yıl süreyle ertelendiği müjdesini verdi.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Çalık, afet mağduru olan çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının 1 yıl süreyle ertelendiğini, bunun genelde Türkiye ve özelde Malatya’daki çiftçilere rahat bir nefes aldıracağını söyledi.

Çalık, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bakanlar Kurulu Kararının 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren Türkiye genelinde meydana gelen yangın, aşırı sıcak zararı, samyeli, çığ, heyelan, taban suyu yükselmesi, sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerini kapsıyor. Uygulama ile ekili alanları, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri ve seraları zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilerin Ziraat Bankası veya Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının 1 yıl süreyle ertelenecek. Yine bu karar kapsamında uygulamadan yararlanacak olan çiftçilerimizin, ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az yüzde 30 oranında zarar görmüş olmaları ve bu durumlarının hasar tespit komisyonlarınca belirlenmiş olması gerekiyor. En önemlisi, çiftçilerimizin borçlu oldukları 23 Eylül 2013 tarihine kadar Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine başvurmaları gerekiyor.”

Bakanlar Kurulunca alınan bu kararın Türkiye ve Malatya çiftçileri için hayırlı olması temennisinde bulunan Çalık, uygulamadan faydalanmak isteyen çiftçilerimizin belirten süreleri önemle takip etmeleri konusunda gerekli hassasiyetleri göstermelerini istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız