SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"23 Milyon TL Az Para.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:02:01
A- A+ PAYLAŞ

Vali Süleyman Kamçı, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ile Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ni (ESKKK) Başkanı Ali Evren ve oda başkanlarını ziyaret etti. 

MESOB Başkanı Şevket Keskin, Vali Kamçı’ya ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Sayın Valimiz ilk defa esnaf kuruluşlarına iadeyi ziyarette bulundular. Valimiz halkın içinde ve halka yakın. Halk ile esnaf arasında, Malatya ile devlet arasında köprü olacağına yürekten inanıyoruz. Çünkü görev yaptığı yerlerdeki esnaf kuruluşlarımız kendisinden memnun olduklarını bizlere ilettiler. Halka karşı güler yüzlü olması ve esnafa kapısının açık olmasından dolayı ben Sayın Valimize esnafımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

Vatandaş ile birlikte olmayı kendilerine düstur edindiğini aktaran Vali Kamçı şöyle konuştu:

“Esnaf bizim için çok önemli. Esnafın yüzü gülünce memlekette herkesin yüzü güler. Esnafın yüzü gülmeyince hiç kimsenin yüzü gülmez. O anlamda biz esnafımız ile her zaman beraberiz. Sizlerin herhangi bir zorlukla, güçlükle karşılaştığınızda onu aşmanıza yardımcı olabilirsek ne mutlu bize. Görevimiz o. Esnafımız, sanayicimiz iyi olursa, memleketin her tarafı iyi olur, Malatya iyi olur, ülke iyi olur. İnşallah bu konuda her geçen gün biraz daha iyi olacak diyoruz.”

Vali Kamçı daha sonra ESKKK Başkanı Ali Evren’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Evren, “Piyasadaki durumdan dolayı krediye yönelik yoğun bir talep var. Elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Şuana kadar 23 milyon TL tutarında esnaf ve sanatkarımıza kredi verdik. Kayısıda yaşanan dondan dolayı esnafımızda mağdur oldu. Sanayi Sitesi’nde traktör tamircileri ile görüştüm, onların ifadesine göre, traktörün tekeri bu yıl dönmemiş. Dönmediğine göre çarşıya, esnafa çiftçimiz ve köylümüz gelmemiş. Şuanda hakikaten çok tedirginiz. Ben görev sürem içinde bunun gibi bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Kayısıdan dolayı böyle bir sıkıntı yaşandı. Bizde böyle olacağını tahmin etmedik. Sıkıntı Temmuz ve Ağustos ayından itibaren yaşanmaya başlandı. İnşallah bu süreci atlatırız” diye konuştu.

Burada konuşan Vali Kamçı ise, “Esnafımız iyi durumda olursa bizde iyi oluruz. 23 milyon TL az bir para. Kayısıdan dolayı geçecek para daha çok yüksek. İnşallah önümüzdeki yıl kayısıdan dolayı vatandaşımızın yüzü güler. Bunu söylerken birde şunun üzerinde durmamız lazım; kayısının yanında başka tarımla, ziraatta başka alanlara da yönelmemiz gerekiyor. Sadece kayısıya bağlı olunmamalı, başka şeylere de yavaş yavaş yön vermeliyiz. Ziraatçilerimiz, tarımla uğraşanlarımız buna ağırlık vermeli. Mesela hayvancılık için ideal bir memleket Malatya. Hayvancılığımız olduğu kadar yerinde değil, Arapgir’e giderken boş boş ovalar, hiçbir koyun sürüsüne rastlamıyorsunuz. O konuda da devletimizin de destekleri ile vatandaşımız bu yönüyle de çalışmaya devam eder. İnşallah gelecek yıl hepimiz için daha iyi olur” ifadelerini kaydetti.

Vali Kamçı, oda başkanları ile bir süre sohbet etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız