SON DAKİKA
SON DEPREMLER

23 Nisan Bayramı Kutlanıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:26:08
23 Nisan Bayramı Kutlanıyor
A- A+ PAYLAŞ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 92. yıldönümü dolayısıyla Pazartesi günü Malatya'da da kutlama törenleri gerçekleştirilecek. Bu arada, siyasiler ve il yöneticileri birer mesaj yayınladılar.
 
KUTLAMA TÖRENİ..
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 23 Nisan 2012 Pazartesi günü saat 08.00’de başlayıp, saat 24.00’de sona erecektir. Tüm resmi ve özel kurumlar 22 Nisan 2012 Pazar günü saat 16.00’dan itibaren bayraklarla donatılacaktır.
 
A. ÇELENK SUNMA TÖRENİ
1. Yönetmeliğe uygun olarak hazırlanan çelenkler 23 Nisan 2012 Pazartesi günü saat 08.00’de Atatürk Anıtı önünde hazır bulundurulacaktır.
2.  Saat 08.00’de, tüm ilköğretim okullarının müdürleri ve aynı okullardan bir öğretmen nezaretinde okulların bayrak ve flamalarını taşıyan öğrenciler birlikte Atatürk Anıtı önündeki yerlerini almış olacaklardır.
3. Çelenkler saat 08.30’de tören sunucusunun daveti ile protokol sırasına göre bizzat kurum amirleri tarafından Atatürk Anıtına sunulacak, ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile Bayrağımız göndere çekilecektir.  
              
B. KUTLAMA TÖRENİ    
1. Kutlama töreni 23 Nisan 2012 Pazartesi günü saat:10.00’da  İnönü Stadyumunda yapılacaktır.
2. Saat 09.00’da okullar stadyumdaki yerlerini almış olacaklardır.
3. Saat 10.00’da Sayın Valimiz, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile birlikte öğrencilerin ve halkın bayramını kutlayacaklardır.
4. 2. Ordu Komutanlığı Bandosu eşliğinde törene katılan öğrenciler ile halk tarafından İstiklal Marşı söylenecek ve şanlı Bayrağımız göndere çekilecektir.
5. İl Milli Eğitim Müdürü tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacaktır.
6. Mehmet Akif İlköğretim Okulundan bir kız ve bir erkek öğrenci tarafından şiir okunacaktır.
7. “Öğrenci Andı” Mehmet Akif İlköğretim Okulundan bir öğrenci tarafından okunacak, diğer öğrenciler tarafından tekrar edilecektir.
8.  Tören Geçişi; - Tören Komutanı - Bayrak Kıtası - Flama Kıtası - Teknik Komitedeki Beden Eğitimi Öğretmenleri - Ana Okulları - İzci Grupları - Gösterilere Katılan Öğrenci Grupları
9. Ödül Töreni 10. Okulların Gösterileri
   
C. DİĞER FAALİYETLER:
1. Eğitim Bölgesi Koordinatör Müdürleri organizesinde tüm ilköğretim okullarımız 23 Nisan haftası içerisinde yaptıkları program çerçevesinde tiyatro, drama gösterileri, resim sergisi, müzik koro gösterisi, edebiyat ve şiir dinletisi ile sınıflar arası spor yarışmaları (branşlara göre) düzenleyeceklerdir.
2. Belediye mehter takımı tarafından 23 Nisan 2012 günü saat 14.00’den itibaren Malatya Park önünde gösteri sunulacaktır.
 
23 Nisan 2012 günü havanın yağışlı olması halinde de Anıt önündeki Çelenk Sunma Töreni yapılacaktır. Havanın yağışlı ve tören alanının gösterilerin yapılmasına uygun olmaması halinde ise Kutlama Töreni aynı saatte Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılacak, gösteriler bölümü ilk tatil günü olan 28 Nisan 2012 Cumartesi günü yapılacaktır.."
 
ÇALIK'IN MESAJI..
AKP Milletvekili Öznur Çalık yayınladığı mesajda şöyle dedi:
 
"Milli bayramlarımız, ulus olarak bütünleşmemizi, şan ve şereflerle dolu tarihimizin yeni nesillerimize öğretilmesini sağlaması bakımından millet olarak son derece önem ve değer verdiğimiz günlerdir. 
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hem çocuklara armağan edilen dünyadaki ilk ve tek bayram olma özelliği ve tüm dünya çocuklarına hediye edilmesi bakımından evrensel niteliğiyle hem de “egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu” vurgulayarak 88 yıl önce açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş tarihi olması itibariyle son derece anlamlı bir gündür.
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gelecek nesillere en büyük armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalması için egemenliğimizin teminatı olan çocuklarımıza bugünün anlamını öğretebilmek ve manevi duygusunu yaşatabilmek bizlerin en önemli görevidir. Cumhuriyetimizin temellerinin atılması uğruna verilen İstiklal Mücadelemizde atalarımızın gösterdiği azim ve kararlılık genç nesillerimize aktaracağımız en önemli hazinedir. Bu anlayışla, halkın iradesinin üzerinde hiçbir gücün olmadığı demokrasi yolunda, geçmişte verilen mücadele kesintisiz olarak sürdürülerek bayrak daha ilerilere taşınacak, milletimizin egemenliğine yönelik her türlü zorluk, bu anlayış ve yeni nesiller sayesinde aşılacaktır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle başta sevgili çocuklarımızın olmak üzere tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutluyor, dünyadaki tüm toplumlara barış ve huzur getirmesini diliyorum."
 
AĞBABA'NIN MESAJI..
CHP Milletvekili Veli Ağbaba'nın mesajı da şöyle:
 
"3 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çağdaş Türkiye'nin kuruluşunun ilk adımıdır. TBMM’nin açılması ile birlikte Türkiye, özgür, bağımsız, çağdaş bir ülke olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.23 Nisan 1920, sadece Türkiye için değil, Dünya için de unutulmaz tarihlerden biridir. Destan yazılarak kazanılan Ulusal Kurtuluş savaşının ardından, halkın iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmış, böylece Cumhuriyet’in ilan edilmesine bir adım daha yaklaşılmıştır. Daha sonra Mustafa Kemal Atatürk tarafından, 23 Nisan çocuklara armağan edilmiştir.
 
Maalesef son yıllarda ülkemiz hızla bu hedeften uzaklaştırılmaktadır. Hayatın tüm alanlarında, Türkiye çağdaşlıktan,  demokrasiden, insan haklarından ve Cumhuriyet kazanımlarından yaralar almaktadır.  En değerli varlıklarımız olan çocuklarımıza aydınlık yarınlar bırakmak hepimizin görevi olmalıdır. Onların açlığın, sefaletin, savaşın, şiddetin olmadığı bir dünyada yaşamalarını sağlamak, onlara verilecek en büyük hediyedir.
 
 Bu şerefli  bayramı, çocuklarımıza armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve onun mücadele arkadaşlarını bir kez daha şükranla anıyor, tüm çocuklarımıza ve hemşerilerime  saygı ve sevgilerimi sunuyorum."
 
ÖZ'ÜN MESAJI..
AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz'ün yayınladığı mesaj şöyle:
 
"Aziz Milletimizin iradesinin mutlak surette temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 92. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.
 
T.B.M.M.'nin kuruluşu ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün istikbalimiz olan çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bugün ülkemizde ve tüm dünyada büyük bir coşku, heyecan ve sevinçle kutlanmaktadır.  
 
Yeryüzündeki bütün çocukların; daha özgür, daha müreffeh, daha huzurlu ve mutlu yaşayabilecekleri, daha demokratik bir dünya için gece gündüz demeden, dur durak bilmeden koşmaktayız.
 
Bunun için de; bugün, millet iradesini yok sayanların, millete rağmen bir takım karanlık hesapların peşinde koşanların, hak-hukuk tanımayanların, hukuk nezdinde, adalet önünde hesap veriyor olması da demokrasimiz ve demokratik kurum ve kuruluşlarımız için önem arz etmektedir.
 
Bu vesile ile bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Birinci Mecliste görev yapan üyeleri, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.
 
23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tebrik ediyor, çocuklarımızın gözlerindeki ışıltının, mutluluğun, heyecanın daim olmasını diliyorum."
 
ÇAKIR'IN MESAJI..
Belediye Başkanı Ahmet Çakır şu mesajı yayınladı:
 
"23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunun tüm dünyaya duyurulduğu tarihtir. Bu tarih aynı zamanda, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulması sürecinde atılan çok önemli bir adımdır. Millet iradesine verilen önemin de açık bir göstergesidir. 
 
Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü, yarının gençleri ve büyükleri olan çocuklara dünyanın ilk ve tek Çocuk Bayramı olarak armağan etmesi, çocuk ve gençlere verdiği önemin en güzel göstergesidir. 
 
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm dünya çocuklarının  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, sevgi ve barışın her zaman daim olmasını temenni ediyorum."
 
ADD'NİN MESAJI..
Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve Doğu-Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Ali Ekber Tunçdemir, 
şu mesajı yayınladı:
 
"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 92 nci yılını kutluyoruz. Çocuklara, kutlu olsun diyoruz. Yetişkinlere, ulusal egemenliğin ne anlama geldiğini, ne sorumluluklar yüklediğini anlayacak yaşta olanlara ise, Ulusal Egemenlik Bayramı’nın aynı zamanda bir sorgulama, bir muhasebe günü olduğunu, olması gerektiğini anımsatıyoruz. Ulusal egemenlik sisteminin yurttaştan, ulustan beklediği sorumlulukların yerine getirilip getirilmeğinin sorgulandığı, sistemin işlerlik düzeyinin ölçüldüğü bir gün olmasını diliyoruz. 
 
23 Nisan 1920 tarihinde açılan TBMM, hem ülkemizin kurtuluşuna, hem de yeni bir devletin kuruluşuna öncülük eden tarihi bir olguya sahiptir. Çürümüş ve yozlaşmış bir imparatorluktan yepyeni bir Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması, demokratik ve laik bir yönetim biçiminin gerçekleşmesi, çağdaş ve aydınlık bir yaşam biçiminin belirlenmesi ve bunun için yapılan tüm yenilikler, 23 Nisan 1920 tarihinde Mustafa Kemal’in liderlik ettiği TBMM’nin attığı adımlarla gerçekleşmişti. 
 
Ulusal egemenlik ve tam bağımsızlık olmak üzere devletimizin başlıca iki temel niteliği bulunmaktadır. Ulusal egemenlik, ulusun kendi kendisini yönetmesidir. Tam bağımsızlık ise başka bir devletin yönetimi altına girmemektir. Egemenliğin ülke içinde kullanımı ulusal egemenlik, ülke dışında kullanımı ise tam bağımsızlıktır. Bu iki temel nitelik, bazılarının anlamakta çekindiği emperyalizmin bilinen oyunlarıyla yok edilmek istenmektedir. Yani ulusal egemenliğine sahip çıkılmadığında korunmadığında bunun bedeli Ulusça ödenecektir. Bedel ödemeyi kan ve gözyaşına dönüştürmemek için her yurttaş dünya görüşü, dini, kökeni ne olursa olsun, her şeyden önce kendi geleceği için ulusal egemenliğine sahip çıkmak zorundadır.
 
Geçirdiğimiz 92 yılı çok iyi değerlendirip, Cumhuriyetin kazanımlarını gözümüz gibi korumalıyız. Binlerce yıldır sevinçte, tasada birlikte hareket eden, omuz omuza vererek büyük zorlukların üstesinden gelen Türk Ulusu, birlik ve beraberlik gücünün ne kadar önemli olduğunu tarihin her döneminde göstermiştir. Bu ülke Türkiye hepimizindir. Birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle, hedeflerimizi yakalayacağımıza, herkesin bu konuda sorumlulukları doğrultusunda hareket edeceğine inancımız tamdır.
Çocukların sevgi ve hoşgörü dolu bir ortamda yetiştirilmesi, yeteneklerinin geliştirilmesi, beklentilerinin karşılanması, sorunlarına çözüm bulunabilmesi ve umutlarının canlı tutulabilmesi, geleceğine yön verecek güçte bireyler olarak toplumsal yaşamda yer alabilmeleri temel amacımızdır. Çocukların olumsuzluklardan etkilenmeden mutlu bir yaşam sürmelerinin sağlanması, geleceklerinin güvence altına alınması, Devletin yanı sıra, bireylerden başlayarak toplumun tüm kesimlerinin çabasını gerektirmektedir. Unutmamalısınız ki, eğer bugün geleceğe güvenle bakabiliyorsak, bu Yüce Atatürk ve kurduğu Cumhuriyet sayesindedir. 
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı egemenliğin ulusta olduğu düşüncesinin kabul edildiği gündür. Çocuk bayramımızdır. Yarının büyükleri olan siz çocukların bayramıdır. En yakın zamanda tüm sorunlarını çözmüş bir Türkiye göreceğimiz inanç ve temennisiyle tüm Ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını kutluyor, bu günleri bize armağan eden Büyük Önderimizin önünde bir kez daha saygı ile eğiliyoruz."
 
EĞİTİM-İŞ..
Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Feyzullah Çelik de yayınladığı mesajda, "Cumhuriyet devrimlerinin ve Büyük Önder’imizin değerini daha çok anladığımız bir zamanı yaşıyoruz. Bu toprakların yaşadığı en sistemli ikinci büyük ihanet süreciyle hesaplaşmanın arifesindeyiz. Bir taraftan bayram coşkusunu yaşarken diğer taraftan da içinde bulunduğumuz durumu sorgulayıp kararlı bir mücadeleye hazır olmalıyız.
 
Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları görüyoruz. Bağımsızlık onurumuza yapılan saldırıların nedenini anlamak için sindirme siyasetiyle eş zamanlı olarak yürütülen, ivme kazandırılan ülkemizi bölmeye yönelik açılımlar sürecine ve anayasa değişikliğiyle yapılmak istenenlere bakmak yeterlidir. Ayrıca komşumuz Suriye’ye karşı yapılan savaş çığırtkanlığı ülkemizde ve bölgemizdeki barış ve kardeşlik ilişkilerini tamamen yok etmekte, buna bağlı olarak ulusal birliğimiz, bütünlüğümüz de zedelenmektedir.
 
Küresel sermayenin ve emperyalizmin sözcüsü ABD ve onun teslimiyetçi yerli işbirlikçileri şimdi de çuvalı Cumhuriyet’imize, bağımsızlığımıza, özgürlüğümüze ve demokrasimize geçirmeye hazırlanmaktadırlar. Hem de ileri demokrasi naraları atarak. İşte Türk Ulusu bütün bunları görerek ve sorgulayarak kararlı bir duruş sergilemek zorundadır.  
 
Eğitim-İş olarak; 92 yıl sonra bize bağımsızlığımızı ve ulusal egemenliğimizi, özgürlüğümüzü kazandıran Ata’mızı daha çok özlüyor, O’na ve mücadele arkadaşlarına daha çok minnet duyuyoruz. Aldığımız emanetin ve sorumlulukların da bilincindeyiz. 
Bu duygular ve düşüncelerle aydınlık geleceğimizin güneşi ve güvencesi çocuklarımız başta olmak üzere, tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Coşku ve heyecanlarını paylaşıyoruz. Barış ve kardeşlik içinde yaşanacak bir gelecek diliyoruz."dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız