SON DAKİKA
SON DEPREMLER

23 Nisan İsteği 'Yeşil Alan'!

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:26:36
23 Nisan İsteği 'Yeşil Alan'!
A- A+ PAYLAŞ

 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın makam koltuğuna oturan İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Gamze Zengin, yeşil alanlar ile ilgili talimat verdi. 
 
23 Nisan dolayısı ile sembolik olarak gerçekleştirilen makam devir teslim töreninde Belediye Başkanlığı koltuğuna Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencilerinden Gamze Zengin oturdu. 
 
Gamze Zengin, bugün çok güzel bir gün olduğunu belirterek "Bugünü bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'e bütün Malatyalı çocukların temsilcisi olarak teşekkür ediyorum" dedi. Makamına oturur oturmaz taleplerini dile getiren sembolik Belediye Başkanı Gamze Zengin, "Çocuklar için uygun park alanlarının oluşturulması, yaşlıların doğa ile iç içe olacağını sağlamak için botanik bahçelerin oluşturulması, engelli vatandaşlarımız için rahat edebilecekleri uygun okuma ve eğlence merkezlerinin oluşturulmasını, vatandaşlarımızın tatil günlerini değerlendirecekleri yeşil alanların oluşturulmasını ve kimsesiz çocukların eğitimine daha fazla önem verilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı. 
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Gamze Zengin'e "Müdürlerimizi arayıp bu talimatlarını verebilirsin" dedi. İlk olarak Fen İşleri Müdürünü arayan Gamze Zengin, yeşil alanlar ile ilgili talimatlarını iletmek için Park ve Bahçeler Müdürü ile görüştü. 
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısı ile şöyle konuştu: "Dünya Çocuk Bayramı vesilesi ile tüm çocuklarımızın bayramlarını kutluyorum. 23 Nisan 1920'de Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, egemenliğimizi ilan ederek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kurdu. Bugünü ise çocuk bayramı olarak kutluyoruz. Dünyada ilk kutlanan çocuk bayramı. Dolayısı ile geleceğe şekil veren bugünün çocukları, bugün belki sağlanamayan, 'açlık, susuzluk, çevre kirliliği ve dünyanın birçok yerinde dökülen kanlar' gibi sıkıntıları ortadan kaldıracaklar. Barış ve huzur içerisinde yaşanılabilir bir dünyayı çocuklarımız oluşturacak." 
 
Sembolik Belediye Başkanı Gamze Zengin, kendisini arayan sembolik Vali Sena İçlin Şentürk'ün, yeşil alan ve parklarla ilgili talimatları içinde çalışmalar yapacağını söyledi. 
 
MİLLİ EĞİTİM'DE..

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Öğretmenler İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Nisa Çelik'i makamında kabul ederek, koltuğunu devretti. 
 
Mehmet Bulut, temsili devir teslimde yaptığı konuşmada, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Öğretmenler İlköğretim Okulu öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğunu devraldılar. Bugün onların ve dünya çocuklarının bayramı. Anadolu'muz yüzyıllar öncesinde işgale uğramış ve milletimiz büyük zulümler görmüş. Milletin birlik ve beraberliğiyle savaşarak, düşmanı yurdumuzdan kovduk. Demokrasiye geçme adına TBMM, Atatürk'ün önderliğinde kuruldu. Dolayısıyla bu güzelliği koruma ve yad etme adına güzel etkinlikler ile bu bayramı kutluyoruz" dedi. 
 
Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini temsili olarak devralan 8'inci sınıf öğrencisi Nisa Çelik ise, "4+4+4" eğitim sistemini olumlu bulduğunu söyledi. Çelik, "4+4+4 eğitim sistemini çok olumlu buluyorum. Öğrenci belirli bir kalıba sokmadan, istediği eğitime daha erken yaşta başlayabiliyor. Bu da kendisini olumlu yönde etkileyecektir" diye konuştu. 
 
Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, öğrencilere hediye takdim etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız