SON DAKİKA
SON DEPREMLER

23 Nisan Satranç Turnuvası Yapıldı

0
Güncellendi - 2016-04-18 21:23:00
23 Nisan Satranç Turnuvası Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası yapıldı.

Türkiye  Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 96. yılı dolayısıyla, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından satranç turnuvası düzenlendi.  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Satranç Merkezinde düzenlenen ve 90 sporcunun katıldığı yarışma 2 kategoride oynandı.

Turnuvayı baştan sona takip eden Malatya İş Kadınları Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Göknur Aktay,  “Ulusal egemenlik ilanı ile halkın kendi kendisini yönetmesinin önünü açan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği dünyanın ilk ve tek çocuk bayramında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Aktay, satranç sporunun kişilik gelişiminde rolü olan önemli bir beyin sporu olduğunu, erken yaşta başlanan satranç sporunun insana sabretmeyi, karşısındakine saygı göstermeyi, zamanı verimli bir şekilde kullanmayı, mücadeleyi, kurallara uymayı, disiplini ve zor durumlardan kurtulmamın yollarını öğrettiğini ifade ederek, sporcuların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve  Çocuk Bayramlarını kutladı.

Satranç turnuvasının açılış hamlesini TSF İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy ile birlikte yapan Aktay, çocuklar ve velilerle de uzun süre sohbet etti. Oldukça çekişmeli geçen maçlarda kategorilerine dereceye giren 12 sporcuya, kupa, madalya, başarı belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Malatya İş Kadınları Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı Göknur Aktay  ve dernek üyeleri Sevinç Topal, Şermin Akkartal, Eczacı Ebru Yıldız ile Satranç İl Temsilcisinin elinden  ödüllerini alan sporcular memnuniyetlerini ifade ettiler.

Turnuvada dereceye giren sporcular şöyle:

Minikler

1-Serkan Enes Çetinkaya

2-Eren Çetinkaya

3-Eymen Akbayır

4-Kaan Koçer

5-İsa Sezer

6-Salih Emin Atılan

Küçükler

1-Mücahit Özbey

2-Ömer Faruk Kılıç

3-Salih Alan

4-Arda Çapraz

5-Efe Şahin

6-Yusuf Aydemir

Yeni Malatya Gazetesi

b2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız