SON DAKİKA
SON DEPREMLER

23 Nisan Töreni Çarşı Üstünde

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:37:58
23 Nisan Töreni Çarşı Üstünde
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 23 Nisan 1920'de açılışının yıldönümü olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 94. yılı dolayısıyla, Malatya'da yapılacak törenlerin programı belirlendi. Daha önceki yıllarda İnönü Stadı'nda yapılan, ancak birkaç yıldır stad dışına alınan kutlamaların bu yılki bölümünün de İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde yapılacağı bildirildi.

Bayram kutlama programı, Valilikçe şöyle açıklandı:

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 23 Nisan 2014 Çarşamba günü saat 08.00’de başlayıp, saat 24.00’de sona erecektir. Tüm resmi ve özel kurumlar 22  Nisan 2014 Salı günü saat 16.00’dan itibaren  binalarını bayraklarla donatacaklardır.

A. ÇELENK SUNMA TÖRENİ

1.23 Nisan 2014 Çarşamba günü saat 08.45’de yönetmeliğe uygun olarak hazırlanan Milli  Eğitim Müdürlüğü çelengi Atatürk Anıtı önünde hazır bulundurulacaktır.

2. Saat 08.45’de tüm Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize bağlı ilköğretim okullarının müdürleri ve aynı okullardan bir öğretmen nezaretinde bayrak ve flamaları taşıyan öğrencilerle birlikte Atatürk Anıtı önündeki yerlerini almış olacaklardır.

3.Çelenk saat 09.00’de tören sunucusunun daveti ile İl Milli Eğitim Müdürü tarafından  Atatürk Anıtına sunulacak, müteakiben Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile Şanlı Bayrağımız göndere çekilecektir.

B. ÖĞRENCİ GRUBUNUN KABULÜ

1.Sayın Valimizi Şehit Murat Doğru İlkokulundan  öğrenci Mehmet Onur KOÇ ile  öğretmen  Nuri DEREGÖZÜ saat 09.30’ da Makamında ziyaret edecek ve öğrenci Valilik görevini sembolik olarak devralacaktır.

2.Sayın Garnizon Komutanımızı Mehmet Akif Ersoy Ortaokulundan  öğrenci Göksu  BALKAN ile öğretmen Zarife İLKGÜZ saat 13.30’ da Makamında ziyaret edecek ve öğrenci Garnizon Komutanının görevini sembolik olarak devralacaktır.

3. Sayın Belediye Başkanımızı Şehit Konuk İlkokulundan öğrenci Eylül Ada KEYVAN ile  öğretmen Fusun AKKURT saat 14.30’ da Makamında ziyaret edecek ve öğrenci Belediye Başkanlığı görevini sembolik olarak devralacaktır.

4. Sayın Milli Eğitim Müdürümüzü Sadiye Ünsalan Ortaokulundan  öğrenci Ela SÜLÜ ile öğretmen Mehmet İNAN saat 15.00’ de Makamında ziyaret edecek ve öğrenci Milli Eğitim Müdürlüğü görevini sembolik olarak devralacaktır. 

C. KUTLAMA TÖRENİ 

a)- Şenlik Yürüyüşü

1.  Şenlik Yürüyüşü 23 Nisan 2014 Çarşamba günü saat 09.15 da Atatürk Anıtı önünden başlayarak İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde son bulacaktır. 

2.  Anaokulları, İlkokullar ve Ortaokullarda belirlenen Öğrenci grupları (velileri ile birlikte), bayrak grupları, halk oyunları ekipleri  23 Nisan 2014 Çarşamba günü saat: 08.45 de Atatürk anıtı önünde hazır  bulunacaklardır.

Şenlik yürüyüşüne  katılan okullar;

1-İzci Grupları                                         

2-Ana Okulları

3-Gazi İlkokulu

4-Hasan Varol I. İlkokulu                                         

5-Fırat İlkokulu

6-Atatürk Ortaokulu

7-H.sönmezay Ortaokulu  

8-91.000 Dev Öğrenci Ortaokulu    

9-Fatih  Ortaokulu                                             

10-Türkiyem Ortaokulu 

b) Kutlama Programı

1. Kutlama töreni 23 Nisan 2014 Çarşamba günü saat:10.00’da İnönü Kapalı Çarşısı üstünde  yapılacaktır.

2. Saat 10.00’da okullar tören alanında  yerlerini almış olacaklardır.

3. Törene katılan öğrenciler ile halkımız tarafından İstiklal Marşı söylenecektir.

4. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşmayı  Milli Eğitim Müdürü  yapacaktır.

5. Günün anlamı ile ilgili şiir Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulundan bir kız bir erkek öğrenci (6. ve 7. sınıflardan) tarafından okunacaktır.

6. Gösteriler;

-Anaokullarının gösterilerini sunması,

-Halk oyunlarının gösterilerini sunması,

-Müzik gösterisinin sunulması,

-Resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi,

-İlkokul-Ortaokulların gösterilerini sunulması,

-İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından müzik dinletisi sunulması,"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız