SON DAKİKA
SON DEPREMLER

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

A- A+ PAYLAŞ

TBMM'nin açılışının 87. yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Malatya'da da törenlerle kutlanacak.

Bayram dolayısıyla ilk tören 23 Nisan Pazartesi sabahı 08.30'da Atatürk Anıtı önünde yapılacak. Anıta çelenk sunulacak, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekilecek.

09.00'dan itibaren de çocukların "temsili" olarak il yöneticilerinin makamlarına oturmasına ilişkin törenler yapılacak. Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Valilik, Hasan Varol I. İlköğretim Okulu öğrencisi 2. Ordu Komutanlığı, Mehmet Topsakal İlköğretim Okulu öğrencisi Belediye Başkanlığı, Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu öğrencisi de Milli Eğitim Müdürlüğü makamlarını sembolik olarak devralacaklar.

İnönü Stadı'ndaki kutlamalar ise saat 10.00'da Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı'nın öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlamalarıyla başlayacak. Ardından 2. Ordu Bandosu eşliğinde geçit töreni yapılacak. Saha içinde ve Maraton tribününde gösteriler yapılacak. Öğrenci grupları "Anadolu Halk Oyunları Motifleri, Egemenlik Coşkusu, Vatan Bütünlüğü ve Bağımsızlık İçin Tek Yürek" tablolarını sergileyecekler.

Havanın yağışlı olması halinde kutlama programının aynı gün aynı saatte Atatürk Spor Salonu'nda yapılacağı belirtildi.

MESAJLAR..
CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun mesajı özetle şöyle:

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği, diğer taraftan ‘Yarının büyükleri’ geleceğin garantisi çocuklar için armağan edilmiş dünyadaki tek Çocuk Bayramı olması nedeniyle oldukça önemli ve anlamlı bir gündür.

Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, varlığına kastedilen yüce Türk ulusunun uyanışını, esaret zincirlerini kırarak, kendi yazgısına el koyduğu günü simgelemektedir.

En değerli varlığımız olan Cumhuriyet, yeni kurulan bir devletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği eşsiz bir savaşın sonucunda elde ettiği büyük bir kazanım ve emanettir.

Ulusumuza, devletimize ve demokrasimize olan inancımızı koruyarak, cumhuriyetin dayandığı temel niteliklere ve Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı kalarak, gereksinim duyulan reformları gerçekleştirerek, daha güçlü bir Türkiye yaratmamız gelecek kuşaklara karşı tarihsel sorumluluğumuzdur.

Geleceğin yetişkinleri olarak topluma yön verecek çocuk ve gençlerimizi, demokratik toplum yapısını yaşam biçimi olarak benimsemiş, hukuka saygılı, kurallara uyan, yeniliklere açık, bağnazlıktan uzak, bakış açısı geniş, laik ve özgür düşünceye sahip sorun çözme yeteneği yüksek insanlar olarak yetiştirmek en büyük görevimizdir.

Laik Cumhuriyet’e, Bağımsızlığa, Ulusal Birliğe, Özgürlüğe, Çoğulcu ve Çağdaş Demokrasiye, Hukuk’un Üstünlüğüne, Barış’a, İnsan Haklarına, Toplumsal Dayanışmaya, Emeğe, sanat’a, Çevre’ye ve Tüm Güzelliklere duyarlı bir toplum yaratacaklarına, en kutsal emanetleri olan Cumhuriyet’i her türlü iç ve saldırılara karşı canları pahasına da olsa koruyup, sonraki nesillere taşıyacaklarına olan inancımla tüm ulusumuzun ve çocuklarımızın Bayramlarını kutluyor sevgiyle kucaklıyorum."

Belediye Başkanı Cemal Akın da şu mesajı yayınladı:

"23 Nisan 1920; tarihimizde önemli bir dönüm noktasıdır. Bu tarihte Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir anlayışıyla parlamenter demokrasimizin ve cumhuriyetimizin de temelleri atılmıştır.

Bu tarih itibariyle, TBMM çatısı altında tek yumruk olarak toplanan milletimiz, öncelikle, dört bir yanı işgal edilmiş vatanımızda özgürlük meşalesini yeniden tutuşturmuştur.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, genç, dinamik ve çağdaş bir yönetim anlayışının müjdecisi olmuş ve kısa bir süre sonra da Cumhuriyetimizin ilanına zemin hazırlamıştır.

Milli iradenin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış sevinci çocuklarımızın şahsında yüceltilmiş, demokrasimizin temel kurumunda hayat bulan ülkemizin milli iradesi ile çocuklarımız güçlü bir bağla ilişkilendirilmiştir. Bu da gösteriyor ki Türkiye Büyük Millet Meclisi demokrasimizin, çocuklarımız ise geleceğimizin teminatıdır.

Bu vesileyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, çocuklarımıza sevgilerimi iletiyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız