SON DAKİKA
SON DEPREMLER

23 Nisan Yöneticileri

A- A+ PAYLAŞ

23 Nisan gelenekleri doğrultusunda Malatya'da da, bazı makamlar sembolik olarak bir süre çocuklara devredildi. İlköğretim öğrencileri Vali, 2. Ordu Komutanı ve Belediye Başkanı görevlerini bir süre üstlendiler.

VALİ..
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle sembolik olarak 91 Bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulu’ndan Büşra Koç Vali Halil İbrahim Daşöz’ün makamına oturdu.

Sembolik Vali Büşra Koç, 91 Bin Dev Öğrenci Projesi hakkında bilgiler vererek, Malatyalılardan projeye destek istedi. Vali Koç, Çevre ve Orman İl Müdürü’nü arayarak, 91 Bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulu’nun çevre düzenlemesinin kötü olduğunu söyledi. Çevre düzenlenmesi yapılmasını isteyen Vali Koç, “Okulun çevresinde bulunan ağaçlar kurumuş. Otlar çok kötü durumda. Okulun çevresine güzellik katmanızı istiyorum” dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz, sembolik Vali Büşra Koç ile bir süre sohbet ederek, Malatya’da kaç yıldır görev yaptığını sordu. Vali Koç, 2 yıldır görev yaptığını ve Malatya’nın kayısıyla özdeşmiş bir kent olduğunu söyledi.

2.ORDU
2.Ordu Komutanlığı’nı da sembolik olarak Melekbaba İlköğretim Okulu öğrencisi Mert Aslan devraldı.

Öğrenci Mert Aslan ile birlikte Okul Müdürü Turan Kaya ve Öğretmen Ayşegül Sarı 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler. Görüşmenin ardından Mert Aslan sembolik olarak 2.Ordu Komutanlığı makamını devraldı. Aslan yaptığı konuşmada, “ Dünyanın tek çocuk bayramı olan ve bu yıl 88.Yıldönümünü kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun. Bu mutlu günü bize ve tüm dünya çocuklarına armağan eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk sadece bir devlet adamı, komutan değil aynı zamanda ileriyi göre bir toplum önderidir. Atatürk milletin geleceğini çocukların oluşturduğunu çok iyi bilmiş ve bu inancını, bu güzel günü çocuklara armağan ederek ilelebet yaşatmıştır.

Bizler bağımsızlığın, özgürlüğün ve halkın kendi kendini yönetmesinin ne kadar değerli olduğunu bilmekteyiz. Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği, Cumhuriyetin temel kazanımlarının önemini bir kez daha kavramaktayız. Birey olmanın, bağımsız hareket etmenin kıvancı içerisindeyiz. Dünyanın bütün çocuklarıyla bu mutlu günü ülkemizde düzenlenen şenliklerle paylaşıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun.

Teknolojinin hızla ilerlediği dünyada ülkemizin çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesi için, Türk gençlerimizin kendilerini en iyi şekilde geliştirmelerini ve çağdaş uygar bir toplumda, Atatürk ilke ve inkılaplara bağlı , kendisini her türlü donanımla geliştirmiş, ülkelerine yararlı vatandaşlar olmalarını diliyorum”

Daha sonra 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, sembolik olarak görevi devralan Melekbaba İlköğretim Okulu öğrencisi Mert Aslan’a komutan olarak bir emri olup olmadığını sordu. Mert Aslan, “ Benim ilk emrim Yurtta Sulh Cihanda Sulh’tur” dedi.

2.Ordu Komutanı Orgeneral Iğsız’da, “ Çok güzel bir duygu. Bizde katılıyoruz. Bu düşünce ışığında geleceğimizin emin ellerde olduğunu görmekteyiz” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI..
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Sakarya İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Büşra Nur Murat, Belediye Başkanlığı görevini Belediye Başkanı Cemal Akın’dan bir süreliğine devraldı.

23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Malatya’da eğitim gören tüm ilköğretim okulu öğrencilerini temsilen sembolik olarak Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğunu belirten Büşra Nur Murat tüm çocukların ve öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Atatürk’ün fikirlerinin büyüklüğünün ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha anlaşıldığını belirten Sembolik Belediye Başkanı Büşra Nur Murat; “Çocuğuna yatırım yapmayan hiçbir millet geleceğinden emin olamaz. Bunun bilincinde olan bir Belediye Başkanı olarak tüm çocuklara ve hemşerilerim adına bazı icraatlarım olacak” dedi.

Belediye Başkanlığı koltuğunda projelerini anlatan sembolik Belediye Başkanı Murat, Mahalli İdareler Yasasının değiştirilmesiyle yerel yönetimlerin eğitime daha çok destek vermesi gerektiğini bu vesile ile belediye olarak anaokulu yapmayı planladıklarını söyledi.

Madde bağımlısı gençlerin ve sokak çocuklarının topluma kazandırılması yönünde kursların açılması’nı istediğini ifade eden Sembolik Belediye Başkanı Murat, Temizlik İşleri Müdürü Zafer Akıncı’yı arayarak, eskimiş çöp konteynırlarının değiştirilmesini, Malatya’nın belirli noktalarına geri dönüşüm kutularının bırakılarak toplanan kağıt, cam, plastik gibi atıkların geri dönüşümünün sağlanması talimatını verdi.

Zabıta Müdürü Halil Fırat’a Gıda denetimleri ve kaldırım işgali ile ilgili daha sık çalışma yapılması yönünde talimat verdi.

Zabıta Müdürü Halil Fırat’ta gıda denetimlerinin Tarım İl Müdürlüğü ekipleri ile beraber yaptıklarını, kaldırım işgali ile ilgili Belediye Başkanımız H. Cemal Akın’ın bir kampanya başlattığını bu kampanya çerçevesinde kurallara uymayan esnaflarımıza gerekli uyarıların ve cezaların verildiğini söyledi.

İmar İşleri Müdürü Hamit Güneşi arayan, sembolik Belediye Başkanı Murat, Kentsel Dönüşüm Projesi, Kadın Sığınma evi projesi ve Malatya’daki imar çalışmaları, hakkında bilgiler isteyerek, Özalper Sağlık Ocağı yanında bulunan alanın çocuk parkı ve engelliler parkı olarak yaptırılmasını, trafik eğitim parklarının artırılması talimatını verdi.

Daha sonra MOTAŞ Genel Müdürü Gökhan Tuncel’i arayan sembolik Belediye Başkanı Büşra Nur Murat, MOTAŞ Müdürlüğünün ayda bir kereye mahsus olmak üzere yaşlılara tahsis edilerek, “Malatya’mızın tarihi ve güzel yerlerini yaşlılarımızın görmesini istiyorum. Bu konuda çalışmalar yapmanızı istiyorum” dedi.

Sembolik Belediye Başkanı Büşra Nur Murat, Belediye Başkanı Cemal Akın’a yaptığı çalışmalardan dolayı da teşekkür etti.

Avrupa’da birçok ülke’nin nüfusu kadar Türkiye’nin okuyan gençlerinin ve çocuklarının olduğunu, Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet yaşayacağının garantisinin çocuklar ve gençler olduğunu söyleyen Başkan Akın; “Çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınlara pırıl pırıl hazır olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. Sizleri yetiştiren başta Anne ve Babalar olmak üzere bütün öğretmenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, Büşra Nur Murat’a kol saati ile kitap seti. Sakarya İlköğretim Okulu Öğretmenlerinden Ahmet Bozkurt’a da kalem ve belediye yayınlarından oluşan kitap seti hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız