SON DAKİKA
SON DEPREMLER

23 Nisan'ı Prova Ettiler

A- A+ PAYLAŞ

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 23 Nisan 1920'de açılmasının ardından ilan edilen "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nın 86. yıldönümü 23 Nisan Pazar günü Malatya'da da törenlerle kutlanacak. Bu arada, İnönü Stadı'nda yapılacak olan tören ve gösterilerin provası, İnönü Stadı'nda yapıldı.

BAYRAM PROGRAMI..
23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nın yıldönümü dolayısıyla Malatya'daki kutlamalar, Pazar günü saat 08.30'da Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayacak.

Daha sonra Abdulkadir Eriş İlköğretim Okulu'ndan bir öğrenci Valilik, Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'ndan bir öğrenci 2. Ordu Komutanlığı, Yaşar Öncan İlköğretim Okulu'ndan bir öğrenci Belediye Başkanlığı, Muhittin Özmumcu İlköğretim Okulu'ndan bir öğrenci de Milli Eğitim Müdürlüğü makamlarını 09.00'da bir süreliğine "sembolik" olarak devralacaklar.

İnönü Stadı'ndaki kutlama törenleri ise 10.00'da Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının öğrenciler ile halkı selamlamasıyla başlayacak. İstiklal Marşı ve bayrağın göndere çekilmesinin ardından Milli Eğitim Müdürü günün önemini belirten bir konuşma yapacak, Hasan Varol 1. İlköğretim Okulu'ndan öğrenciler şiir okuyacak, "Öğrenci Andı"nı içirecekler.

Daha sonra; Bayrak, Flama Kıtaları, Beden Eğitim Öğretmenleri, Ana Okulları, Halk Oyunları Grupları ile Sadiye Ünsalan, Derme, Cumhuriyet, Necatibey, Rahmi Akıncı, Kemal Özalper, Türkiyem, Mehmet Emin Bitlis ve Sümer İlköğretim Okulları ile TED Koleji öğrencileri yürüyüş yapacaklar.

Saha içinde Hidayet, Cengiz Topel, Fatih ve Hacı İbrahim Işık İlköğretim Okulları gösteri yapacaklar.

Maraton Tribünü'nde Anadolu, Fatih, Turgut Özal, Turgut Özal Anadolu, Anadolu Kız Meslek Liseleri ile Cengiz Topel, 30 Ağustos, Vakıfbank ve Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okullarının öğrencileri tarafından fon gösterileri gerçekleştirilecek.

Staddaki törende İnönü Üniversitesi Grup Time Konserinin yanı sıra yerel sanatçılar Mehmet Balaman ve Özlem Uğurlu konser verecekler.

Pazar günü öğleden sonra Belediye Mehter Takımı, belediye önünde konser verecek.

19-26 Nisan tarihleri arasında Atatürk Evi, Müze ve Kütüphanelerin öğrencilerin ziyaretine açık tutulacağı belirtildi.

PROVALAR..
Öte yandan, 23 Nisan Bayramı dolayısıyla İnönü Stadı'nda gerçekleştirilecek olan gösterilerle ilgili provalar da başladı.

Yürüyüş, saha içi gösteriler ve fon gösterisinde görevli öğrenci gruplarının, İnönü Stadı'nda Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü de prova yapacakları bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız