SON DAKİKA
SON DEPREMLER

23 Öğrenciye Dersane Desteği

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:29:32
23 Öğrenciye Dersane Desteği
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan Kaymakamlığı, maddi imkansızlığı bulunan 23 öğrenciyi Malatya'daki dershanelere gönderiyor. 

İlçe Kaymakamı Zafer Oktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca yürütülen bir proje kapsamında eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için maddi imkansızlıkları nedeniyle eşit şartlarda mücadele veremeyen, yardıma muhtaç, başarılı öğrencilerin, SBS ile YGS ve LYS hazırlık eğitimi veren dershanelere gönderildiğini bildirdi. 

Bu yıl Arguvan'daki 8 ve 12. sınıflarda eğitim gören ve mezun olmuş 23 başarılı öğrencinin seçilerek kent merkezinde dershaneye gönderildiğini kaydeden Oktay, öğrencilerin servis masraflarının da vakıf tarafından karşılandığını aktardı. 

Geçen yıl da uygulanan projeyle, ilçedeki 13 öğrencinin bu imkandan yararlanabildiğini hatırlatan Oktay, bu öğrencilerin tamamının Anadolu Öğretmen Lisesi, Anadolu Lisesi gibi liselere ve 4 yıllık fakültelere yerleştiklerini vurguladı. Oktay, bu yıl da ilçedeki başarılı öğrencilerin arasından seçilenlerin eğitim çıtasını yükseltmesini beklediklerini kaydetti. 

Projeyle öğrencilerin seçecekleri mesleklere yönelik ilk adımlarını atarak, iyi bir iş sahibi olmalarını amaçladıklarını dile getiren Oktay, böylece hem öğrencilerin hem de ailelerinin daha iyi şartlarda yaşayabilmelerinin önünün açılacağını vurguladı. 

Oktay, ayrıca Malatya Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ''Başarıya Doğru Projesi'' çerçevesinde yakın zamanda okulların tamamında son sınıf öğrencileriyle ara sınıflar için Halk Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla sınavlara hazırlık kursları açılacağını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız