SON DAKİKA
SON DEPREMLER

23 Yıllık Görevinden Ayrıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:29:19
23 Yıllık Görevinden Ayrıldı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Yol-İş Sendikası Malatya 1 Nolu Şubesi başkanlık görevini 23 sürdüren İhsan Kalı, sendikacılık görevini noktaladığını açıkladı. 

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin lokalinde yapılan toplantıda bir veda konuşması yapan Türkiye Yol-İş Sendikası Malatya 1 Nolu Şube Başkanı İhsan Kalı, “Malatya İl Özel İdare Genel Sekreterliği olarak Malatya köylerinin yol, içme suyu, asfalt dahil tüm alt yapısı ile ilgili arkadaşlarımız 14 bakım evinde gece-gündüz, yağmur, kar demeden ailelerinden uzak devletimize hizmet ettiler huzurlarınızda sizlere teşekkür ederim. Beni üst üste 7 defa Türkiye Yol-İş Sendikası tarihinde 23 yıl gibi en uzun sure seçilen biriyim. Seçildiğimden bu yana idare ile uyumlu ve birliktelik içerisinde çalıştık, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin bazı politikası ve stratejisi olduğunu biliyoruz. Sendikacı olarak arkadaşlarımızın bize destek, yardımcı ve motivasyonumuzu arttırıcı bir güç olarak görüyoruz Bir süre önce bazı arkadaşlarımızla kısa bir ayrılığımız oldu” dedi.

Kalı, “Malatya İl Özel İdaresi'nden Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'ne tayin edilen 243 işçi arkadaşımız İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nden tebliğ tebellüğ ve ilişik kesme belgelerini aldılar. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından işe kabul edilmediklerini daha sonra Türkiye Yol-İş Sendikası Malatya 1 Nolu Şubesi olarak bu karara itiraz ederek mahkemeye verdik ve kazandık arkadaşlarım tekrar Malatya İl Özel İdare Genel Sekreterliğinde tekrar göreve başladılar hatırlarsınız iş veren 'işçi fazlam var" diyerek hazırladığı listenin neticesinde, Malatya köylerinin yol, içme suyu, asfalt dahil tüm alt yapısı iflasa zorlanıyor demiştik. Kurumun 224 aracı var. Fakat bu listeyi yapanlar makinelerin yatıya kalmasını sağlıyorlardı. Merkez dahil 14 ilçesi bulunan Malatya'ya 150 personel nasıl hizmet verecek? Bu kurumun araçları çalışmayarak devletin bütçesi zarara uğrayacaktı” dedi.

Kalı şöyle devam etti:

"Bunun yanı sıra 14 bakım evi ise sahipsiz kalacaktı ama Allah'a çok şükür tüm işçilerimiz yine bir çatı altında tekrar bir araya geldi ama, Malatya Büyükşehir Belediyesi oldu ve İl Özel İdareleri'nin tüzel kişilikleri yapılacak ilk mahalli idareler genel seçiminden geçerli olmak üzere sona ereceğinden, dolayısıyla bu tarihe kadar, kapatılacak. Tüzel kişilikleri kaldırılan il özel idaresinde çalışan arkadaşlarımız komisyon kararıyla ilgisine göre bakanlıklara, büyük şehir belediyesine devredilecek” 

Türkiye Yol-İş Sendikası Malatya 1 No’lu Şubesi’nde 15 gün içinde delege seçimlerinin yapılarak, yeni başkan ve yönetimin belirleneceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız