SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'95 Yılın İlk Manşetleri' Sergisi Açıldı

0
Güncellendi - 2018-01-08 03:29:52
'95 Yılın İlk Manşetleri' Sergisi Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gazeteciler Cemiyeti tarafından  “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” kapsamında  “95 Yılın İlk Manşetleri” adlı bir sergi açıldı.

Malatya’da ilk gazetenin okuyucu ile buluştuğu 1923 yılından itibaren yayınlanan yerel gazete ve dergilerin ilk sayılarının yer aldığı sergi Malatya Park Alışveriş Merkezinde “95 Yılın İlk Manşetleri” adıyla sergilendi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin organize ettiği sergiyi yerel basın alanında çalışmalar yapan Araştırmacı-Yazar Nezir Kızılkaya tarafından hazırlandı.

Serginin açılışına AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Öznur Çalık,  Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, kamu kurum ve kuruluş yönetici ve temsilciler ile birlikte basın mensupları katıldılar.

Karaduman, serginin açılışına katılanlara teşekkür etti.

Çalık ise, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik etti.

Davetliler ve ziyaretçiler, Malatya’da 1923’ten günümüze yayınlanan bazı gazetelerin ilk sayılarının görme fırsatını elde ettiler.

Sergiyi hazırlayan Araştırmacı-Yazar Nezir Kızılkaya; “Yerel gazeteler kentin aynasıdır. Kent kamuoyu büyük ölçüde yerel gazeteler ile karşılıklı etkileşim halindedir. Ondan etkilenir ve etkiler. Günlük olarak haber verme ve bilgilendirme görevinin yanında, kent belleğine yazılı olarak kayıt düşerek yarın için birer arşiv belgesi olma işlevi ile son derece önemli bir görevi de yerine getirir. Malatya’da ilk gazetenin hazırlandığı 1923 yılından günümüze kadar yayınlanan her gazete sayfası, kentin kültürel kimliğini bir aynası olarak, hür iradesini ortaya koyan, her kesimden, her fikirden insanların görüşlerini yansıtan, Malatya’nın kültü, edebiyat, sanat, siyaset ve daha pek çok alanda gelişmesini sağlayan, aynı zamanda  da kentin yakın tarihini belgeleyen önemli bir arşivdir.” İfadelerini kaydetti.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Vatandashaklı (6 yıl önce)
    Öznur bacı hayirdir belediyemi aday olacan
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman Kahraman (6 yıl önce)
    Son yıllarda Malatya mız adına en çok çalışma yapan kişi. Kendisini gönülden kutluyorum. Çalışmalarına aynı hızla devam etmesini dilerim.
    0
    0
    Yanıtla