SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Düşen 2 Fantomla İlgili FETÖ İddiası Tekrar Gündemde

0
Güncellendi - 2018-01-09 04:13:39
Düşen 2 Fantomla İlgili FETÖ İddiası Tekrar Gündemde
A- A+ PAYLAŞ

2015 Şubat'ında Erhaç Hava Üssü'nden akşam eğitim uçuşu için havalanan ve dönüşte tepeye çarparak parçalanan, 4 pilotu da şehit olan 2 RF-4E tipi Fantom jet savaş uçağıyla ilgili olarak, şehit pilotlardan bazılarının ailesinin kuşkuları ve iddiaları üzerine yapılan soruşturmada, uçakların dağ seviyesine kasıtlı olarak indirildiği iddialarının ön plana çıktığı, FETÖ şüphesinin bulunduğu öne sürüldü. Daha önce de gündeme gelen iddialar, olayla ilgili kısa süre önce tamamlanan rapora dayanılarak bir kez daha haberlere konu oldu.

TEPEYE ÇARPARAK PARÇALANMIŞLARDI..

24 Şubat 2015 akşamı 18.07’de eğitim uçuşu için havalanan 173. Filo’ya bağlı iki adet RF-4E Fantom uçağı, dönüş için inişe geçtikleri sırada saat 19.05’de radardan kaybolmuşlar, daha sonra uçakların üsse kuş uçuşu 17 kilometre mesafedeki Akçadağ İkinciler Köyü yakınında tepeye çarptıkları anlaşılmıştı. Uçakların pilot ve silah sistem subayları Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Üsteğmen Osman Onur Özkaya, Üsteğmen Yasin Atalay ile Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci şehit olmuşlardı. Uçakların emniyet irtifasının altında uçarken yere çarptıkları belirtilmişti.

Şehit pilotların cenazeleri 25 Şubat 2015 günü Erhaç 7. Ana Jet Üssü’nde yapılan törenin ardından memleketlerinde toprağa verilmişti.

İDDİALAR..

Uçaklar ve pilotların başına gelenlerin, FETÖ örgütüyle bağlantılı olduğu iddiaları daha önce de ortaya atılırken, olayın oluş şeklinden ve eldeki bilgilerden bir çelişki olduğunu düşünen şehit pilotlardan Osman Onur Özkaya'nın kayınpederi, aynı zamanda Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Kurmay Pilot Albay olarak emekli olan Tayyip Özsever de uzman gözüyle incelediği, bu incelemelerden sonra aile kazaya ilişkin birçok ihmal ve şüphelerin bulunduğunu tespit ettiği, basında dün yeralan haberlerde bir kez daha dile getirildi.

Yeniçağ Gazetesi'nde "Şehit olan 4 pilotla ilgili tüm işaretler FETÖ'ye çıktı" başlığıyla yayınlanan haberde, Özkaya'nın ailesinin savcılığa suç duyurusunda bulunduğu, olayla ilgili bir süre önce tamamlanan rapora göre, gece ve kötü hava şartları olduğu sırada uçakların yerden komuta edilmesinin kural olduğu, kaza anında da uçakların kuleden gelen talimata göre alçaldığı, elde edilen teknik bilgilerden pilotların verdiği rota yerine uçağın bilinçli olarak dağ seviyesine kadar indirildikleri kanaatine varıldığı iddiasına haberlerde yer verildi. Habere göre , ayrıca telsizin sürekli meşgul edilmesinden dolayı pilotlar da var olan olumsuzluğu kuleye bildiremediler ve kuledeki radar izinden uçakların uçuş güzergahında dağ olduğu bilinmesine rağmen bu uyarı da pilotlara yapılmadı.

Söz konusu haberde, olayda ihmali olan askerlere yönelik yapılan araştırmada bir başka çarpıcı durum ortaya çıktığı, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra filo komutanı Kurmay Binbaşı Ali E.'nin, FETÖ üyeliğinden tutuklanıp meslekten atıldığı, olayda en büyük kusura sahip olduğu ileri sürülen ve FETÖ'den tutuklanan filo komutanı Kurmay Binbaşı Ali E. için yapılan idari soruşturmada heyet başkanlığını, yine FETÖ'den tutuklu Korgeneral Hasan Hüseyin D.'nin yaptığı, bu generalin, aynı örgüte üye olan Binbaşı Ali E.'ye yönelik idari soruşturma sonrasında kusurunun bulunmadığına dair rapor düzenleyip altına imza attığı, Hasan Hüseyin D. ile birlikte bu raporda imzası bulunan Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sistemler Başkanı Tuğgeneral Recep Sabri Ö. ile Kemal A.'nın da yine FETÖ üyeliğinden tutuklandığı iddiası yeraldı.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- Yeniçağ Gazetesi

FOTO: Olay sonrası malatyahaber.com'da yeralan haberlerin fotoğraflarından bazıları..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız