SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'24 Dönüme Kültür Sarayı Yapacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD) Malatya Belediye başkanı Cemal Akın'a bir nezaket ziyaretinde bulundu. Dernek başkanı Yaşar Karaaslan ve yönetim kurulu üyeleri Ali İhsan Öztürk ve İmmihan Gelen'den oluşan MAKSAD heyetinin nezaket ziyaretinde Malatya'nın kültür ve sanat alanında yaşanan sorunlar dile getirildi.

Dernek başkanı Karaaslan; "2005 yılı sonlarında yapılan olağan kongre ile yönetime gelen heyetimiz kent yöneticilerine yaptığı rutin ziyaretler çerçevesinde bu ziyareti gerçekleştirdik" dedikten sonra "1.5 yıllık görev süremiz içerisinde derneğimiz, kentimizin taşınır-taşınmaz kültürel varlıklarımızın korunmasına gelecek kuşaklara aktarılması ve yerel sanatımızın geliştirilmesi ile sanatçılarımızın desteklenmesi konusunda çalışmalar yürüttü. Bu konuda Belediyemizden yeteri kadar destek gördüğümüzü söylemesek bile bazı etkinlikleri beraber gerçekleştirdiğimiz için dernek olarak mutluyuz fakat, bu desteklerin artmasını diliyoruz" diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Cemal Akın ise MAKSAD'ın çok faydalı etkinliklere imza attığını kaydederek, "Malatya yöresi ve çevredeki yörelerimizin kültürünün ve geleneklerinin ortaya çıkarılmasında yapmış olduğunuz çalışmalar inşallah kalıcı olur. Biz Malatya Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde bu etkinliklerinize mutlaka katkılarda bulunacağız" dedi.

Dernek Başkanı Karaaslan, devamla; "Gerek kentimizde gerekse de ülkemizde son dönemlerde artan şiddet olaylarını sanatsal etkinliklerin eksikliğine bağlıyoruz Özellikle de kentimizde sanatsal etkinliklerin yapılacağı merkezlerin olmaması gençlerimizi sağlıklı olmayan mekanlara, marjinal gruplara itiyor, dernek olarak kentimize acilen bir kültür-sanat merkezinin kurulmasını istiyoruz" demesi üzerine Belediye başkanı Akın; Malatya'da kültür ve sanat faaliyetlerinin yürütülmesi için ihtiyaca cevap verecek yeterli tesisin olmadığı konusunda aynı düşünceleri paylaştığını söyledi.

Akın, bu doğrultuda Sümerpark içinde yeni bir kültür ve sanat merkezinin yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığıyla ortak bir çalışma yapıldığı belirtti ve "Malatya Belediyesi, İl Özel İdare ve Kültür ve Turizm Bakanlığıyla müştereken, Sümer Park'ın batısında kalan 24 dönümlük alan üzerine bir kültür sarayı inşa edeceğiz. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Gerekli protokolü imzaladık. Gerek şehir tiyatrosu olarak değerlendirebileceğimiz, gerekse diğer etkinlikleri icra edilebileceği, Malatya'nın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir kültür sarayı olacak. Bu zemin hazırlandıktan sonra gençlerimiz kendilerini yetiştirme imkanları bulacaklar ve sağlıksız mekanlar yerine bu güzel tesislerde kendilerini ifade edecekler. Bir aksilik çıkmadığı taktirde ve çalışmalar arzu ettiğimiz şekilde giderse hedefimiz burayı 2 yıl içinde bitirmektir."

Dernek başkanı Karaaslan da dernek olarak Malatya Belediyesinin kültür ve sanat alanında yapacağı her türlü çalışmaya manevi destek vereceklerini belirti ve bu tür çalışmalarının her zaman yanında olacağını belirtti.

Gazetecilerin Şeker arazileri ile ilgili sorularına da yanıt veren Akın, Şeker arazilerinin kullanılmayan alanlarının Malatya Belediyesine devrinin yargıda olduğunu, belirterek, "Biz Malatya Belediyesi olarak kültür sarayını Şeker Fabrikası arazisi üzerine yapacaktık.

Özelleştirme İdaresi söz konusu yerin Malatya halkı tarafından yeşil alan olarak kullanılmak kaydıyla Malatya Belediyesine devrine karar verdi. Ancak konu yargıya intikal etti. Yargının son kararını bekliyoruz. Şu anda o tebdir kararı verilmemiş olsaydı. En azından bu etkinlerimizi yapacağımız bir kongre merkezinin temelini atmış, nikah sarayının da inşasına başlamış olacaktık. Ama ben söz konusu çalışmaların Malatya halkı lehine neticeleneceğine inanıyorum." diye konuştu.

Dernek başkanı Yaşar Karaaslan'da "Mimarlar Odası, Müze ve MAKSAD olarak Şeker Fabrikası binalarının konumlarını incelemek için Mart ayında bir ziyarette bulunduk ve o ziyarette aralarında Fransız, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet mimarisinin mükemmel örneklerinden oluşan 3 bina bir de kule olmak üzere 4 eserin korunma altına alınması yönünde görüş birliğine vardık. Acaba bu 4 eserin için Belediye olarak bir şeyler yapabilir miyiz?" demesi üzerine Başkan Akın; "Teşekkür ederim, çok önemli bir konu, o çalışmayı bize de verirseniz üzerimize düşeni yaparız." dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız