SON DAKİKA
SON DEPREMLER

24 Kasım Öğretmenler Günü

A- A+ PAYLAŞ

Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin yıldönümü olan Öğretmenler Günü 24 Kasım Salı günü Malatya'da da törenlerle kutlanacak.

Sabancı Kültür Merkezi'ndeki kutlama töreni 09.50'de Öğretmenler Resim Sergisi'nin açılışıyla başlayacak.

Saat 10.00'da ise kutlama töreninin ağırlıklı bölümü Sabancı Kültür Merkezi salonunda saygı duruşu ile başlayacak. İstiklal Marşı ve Öğretmenler Marşı'nın söylenmesi ile devam edecek törende öğrenciler şiir okuyacaklar. Ayrıca Genç Öğretmenler adına Deniz Yurtoğlu konuşacak, ardından stajyer öğretmenler yemin edecek. Emekli öğretmenler adına Türkan Eryılmaz'ın yapacağı konuşmanın ardından Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ile Vali Ulvi Saran'ın birer konuşma yapacakları öğrenildi. Emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi ile Resim Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verilecek. Buradaki tören Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri tarafından hazırlanan müzik programıyla son bulacak.

Öğretmenler günü dolayısıyla 19.00'da da Öğretmenevi'nde müzik öğretmenlerince hazırlanan Türk Halk Müziği konseri gerçekleştirilecek.

MESAJLAR..
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınlanan mesajlar şöyle:

Ömer Faruk ÖZ (AKP Malatya Milletvekili):"Ülkelerin gelişmesi ve ilerlemesi o ülkenin nitelikli insan gücüne bağlıdır. Nitelikli insan gücü ise eğitimle sağlanabilir. Bu yönden eğitim, bireyler için olduğu gibi devletler için de önemlidir. Eğitimin temel taşı ise öğretmenlerdir. Doğruluk, dürüstlük, vefa, sadakat ve yardım severlik gibi evrensel değerlere ulaşmamızı sağlayan, yaşamak ve iş bulmak için gereken bilgi, beceri ve davranışları kazandıran, bizlere yeri geldiğinde baba, anne, kardeş, abla, abi ve arkadaş olan toplum mimarlarımız olan öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Hz. Ali’nin ‘‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum ’’sözünü anımsayarak sizlere sonsuz hürmet ve şükranlarımı yinelemeyi bir görev sayıyorum. Ülkelerin en büyük sermayesi hiç kuşkusuz eğitilmiş insan gücüdür. Bu günün çocuklarını yarının kendine güvenen başarılı, çağdaş, üretken, yeniliklere açık, eleştirel düşünceye sahip, sorunlara duyarlı ve sorun çözme yeteneği yüksek gençler olarak görmek hepimizin temennisidir. AK Parti iktidarı olarak ülkemizin kalkınmasında eğitimin ve öğretmenlerin önemini, sorunlarını ve bunların çözüm yollarını iyi biliyoruz. Bu sorunların çözümlenmesi için Hükümetimiz hedef ve projelerini teker teker hayata geçirmektedir. Bunlara ek olarak bütçeden eğitim-öğretime ayrılan en çok ödenek Ak Parti Hükümeti döneminde olmuştur. Yeni nesillerin Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi muasır medeniyeti yakalama atılımının önderliği ile gerçekleştiren, gencecik dimağların yolunu aydınlatan bu kutsal görevi şerefle yürüten kıymetli öğretmenlerimizin 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNܒnü en içten dileklerimle kutlar, selam ve saygılar sunarım."

Öznur ÇALIK (AKP Malatya Milletvekili):"Yeni nesillerimizin çağın gereksinimlerine uygun bir biçimde yetiştirilmesi ve donanımlı bireyler olarak toplumumuza kazandırılması, ülkemizin geleceği açısından son derece hayati bir mevzudur. Bilgi çağını yaşadığımız bu dönemde, ülkelerin etkinliklerini ve varlıklarını sürdürebilmeleri, uluslararası alanda fark yaratabilmeleri ancak ve ancak yetişmiş insan gücüyle mümkündür. Bu nedenle, gençlerimize ve çocuklarımıza vermiş oldukları eğitimle ülkemizin geleceğine doğrudan katkı sağlayan en önemli güç öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimizin, üstlendikleri sorumluluk ve vazife anlayışlarıyla insanlarımıza harcadıkları emek, tüm takdirlerin üzerindedir. Türkiye Cumhuriyeti’ni bugünlere taşıyan, işte bu ruh ve üstün görev anlayışıdır. Eğitim alanındaki bu yürüyüşün sürdürülmesi, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasını mutlak temin edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle gerek milli gerekse manevi değerlerimizin son derece kıymet atfettiği öğretmenlerimizin bu anlamlı günlerini içtenlikle kutluyor, bizlerin yetişmesinde sarf ettikleri emekler için bir kez daha teşekkür ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."

Fuat ÖLMEZTOPRAK (AKP Malatya Milletvekili):"Medeni ve kalkınmış toplumların en önemli özelliklerinden biri de, eğitime verdikleri önemdir.Zira;Ruhların, cehalet karanlığına bürünmüş dünyadan sıyrılarak, nurlu ufuklara ulaşması,Gözlerin aydınlık bir dünyaya açılması,Aklın müspet ilimlerle güç kazanması,Düşüncenin iyiyi , güzeli, doğruyu bulma yolunda gelişmesi,Vatan sevgisinin, Millet sevgisinin, Bayrak sevgisinin,İnsan sevgisinin gönüllerde taht kurması,ancak ve ancak eğitimle mümkündür. Millet olarak özlemini duyduğumuz eğitim;Hiç şüphe yok ki,İnsanımızın milli ve manevi değerlerine öncelik veren , Öğrenme hakkının engellenmediği,Milli hedefleri olan,Milli davalara hizmet eden,Muasır dünyada yerimizi almamızı sağlayan, Sözde değil özde olan ve kişide bir davranış modeline dönüşen, eğitimdir. Şairin dilinde, Büyük Atatürk’ün idealinde, Yunus’ un gönlünde , Mevlana’ nın hoşgörüsünde gerçek yerini alan öğretmenimizin, günümüzde özellikle ekonomik ve sosyal konularda bir çok problemi olduğunu yekinen biliyor, bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sizlerin gören gözü, işiten kulağı, konuşan dili olduğumu, bilmenizi istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; asırlar boyu insanımıza önderlik ve rehberlik eden , peygamberlik mesleğinin mirasçıları, saygıdeğer öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü en içten samimi duygularımla kutlar, kendilerine görevlerinde başarı, yaşantılarında sağlık, huzur ve aydınlık yarınlar dileyerek, saygı ve selamlarımı sunuyorum."

Ahmet ÇAKIR (Malatya Belediye Başkanı): "“24 Kasım tarihi, hem Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmen” ünvanının verildiği gün, hem de “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır. ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ inancına sahip bir toplum olarak, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın eğitiminde çok büyük yeri olan öğretmenlerimiz her türlü takdirin üstündedirler. Bu vesileyle bütün öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum.”

Ali Osman KAHYA (Malatya Emniyet Müdürü): "Büyük Atatürk’ün “Öğretmenler Yeni Nesil Sizlerin Eseri Olacaktır” sözleri ile geleceğimizin mimarları olarak gördüğü öğretmenlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’ nin bu günlere ulaşmasında önemli görevler üstlenmişlerdir. Eğitimin ve öğretimin temel amacı, bireylerin sosyal ve kültürel yönden yetiştirilerek onları topluma yararlı kişiler haline getirmektir. En zor şartlarda bile güzel yurdumuzun en ücra köşesindeki insanımıza ulaşarak fedakarlığının en büyüğünü gerçekleştiren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimsemiş, ülkemizin çağdaş uygarlık seviyesine çıkarma gayreti içerisinde olan öğretmenlerimize şükran borçluyuz. Bu duygularla tüm öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler gününü ve yaklaşan Kurban Bayramlarını kutluyor, başta Başöğretmen “Mustafa Kemal ATATÜRK” olmak üzere görevleri sırasında şehit olan öğretmenlerimiz ile vefat eden öğretmenlerimizi rahmet ile anıyor, siz değerli öğretmenlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız