SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"24 Kasım'ı Kutlamayacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:40:24
A- A+ PAYLAŞ

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlamayacaklarını bildirdi. 

Sendika binasında basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, "Eğitim-Bir-Sen olarak, 23. Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda aldığımız ve sonuç bildirgesinde de yer verdiğimiz ‘Öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımlar bertaraf edilmediği sürece, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri yapılmamalı ve hiç kimse kutlama mesajı yayınlamamalıdır’ kararı doğrultusunda Öğretmenler Günü’nü kutlamıyoruz. Öğretmenler Günü’nü kutlamama kararı almamızın başlıca gerekçelerini şöyle sıralayabiliriz; ülkenin geleceğini inşa eden eğitimin en önemli unsuru olan öğretmenlerin fedakarlığının görmezden gelinmesi, itibar kaybına uğratılması, ek ödemeden mahrum edilerek kamuda en az maaş alan çalışan konumuna düşürülmesi, ayrıca, 18. Milli Eğitim Şurası'nda alınan, 'öğretmen ve yöneticilerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla her yıl kasım ayında bir maaş tutarında ikramiyenin verilmesi, ek ders ücretinin 12 TL’ye çıkarılması, görev alınan projeler için ek ders ücreti tahakkuk ettirilmesi, eğitim kurumu yöneticilerine makam tazminatı ödenmesi ve ek ders ücretinin maaşlara, ek ödemenin ise emekli maaşlarına yansıtılması' kararları da hayata geçirilmemiştir" şeklinde konuştu.

Yıldırım, öğretmenlerin iş yükünün yalnız öğretim saatine bakılarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyleyerek, şu ifadeleri kaydetti: 

"Öğretmenlerin okulda bulunması gereken saat esas alındığında, Türkiye’de öğretmenlerin yıllık çalışma saati bin 800 saat civarındadır. OECD ortalaması ise bin 678 saattir. Ülkemizde öğretmenlerin yıllık geliri 11-14 bin dolar aralığında iken, OECD ülkelerinde 28-31 bin dolar aralığındadır. Her yıl Öğretmenler Günü’nde süslü cümleler ile öğretmenlerin duygularına hitap edenlerin, bu yıl alışkanlıklarını bir kenara bırakmasını ve öğretmenlerin, kuru lafa karnının tok olduğunu bilmelerini istiyoruz. Bugün buradan başta Sayın Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı olmak üzere, hükümet yetkililerine içine düşürüldüğümüz durumun utancını hatırlatarak sesleniyor; mecliste şoförüne ve sekreterine zam yapanlara, iki öğretmen maaşının maalesef bir sekreter maaşı etmediğini haykırıyoruz. Öğretmenler olarak; maaş ve ek ders ücretlerinin düşüklüğü, 6 yıldır kariyer basamakları sınavının yenilenmemiş olması gibi devam eden sorunlarımıza, yeni sorunlar eklenmiştir. Özür grubu tayin hakkımızın yılda bir defa olacak şekilde sınırlandırılması ve aile bütünlüğümüzün parçalanması, ek ödemelerde muadili yok gibi inandırıcılıktan uzak bir yaklaşımla kapsam dışında bırakılmamız gibi kabulü asla mümkün olmayan sorunların, biran önce ortadan kaldırılmasını bekliyoruz ve Öğretmenler Günü'nü kutlamıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız