SON DAKİKA
SON DEPREMLER

240 Metrede Nefes Kesen Gösteri

0
Güncellendi - 2018-10-01 01:18:23
240 Metrede Nefes Kesen Gösteri
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bu yıl 2’ncisi düzenlenen Levent Vadisi Uluslararası Doğa Sporları Festivali’nde slackline gösterisi büyük beğeniyle izlendi. Yerden 240 metre yükseklikte gerçekleştirilen gösteriler nefes kesti.

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde bulunan Levent Vadisi’nde bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Doğa Sporları Festivali, renkli görüntülerle başladı.

Coğrafyası ile Türkiye’nin önemli jeoturizm alanlarından olan Levent Vadisi’nde Akçadağ Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Doğa Sporları Festivali’nin bu yıl ikincisi düzenleniyor. 27 Eylül’de başlangıcı yapılan festivalin resmi açılış töreni gerçekleştirildi. ‘Vadi seni çağırıyor’ sloganı ile başlayan festivalde kurulan çadırlarla birlikte ülkenin bir çok bölgesinden gelen sporcuların gün boyu süren etkinlikleri ilgi ile izlendi.

Programın açılışında konuşan Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, 2015 yılında teslim aldıkları Levent Vadisini, doğa sporlarının gerçekleştirildiği bir turizm alanı olması adına çalışmalar yürüttüklerini söyledi. İnsanların artık kentlerde yoğunluktan sıkıldığını anımsatan Kazgan, “Artık vatandaşlar, doğayla başbaşa olmak istiyor, tabiatla içiçe olmak istiyor. Yeşil örtü ile birlikte toprağın kokusunu almak istiyor” şeklinde konuştu.

Levent Vadisinin bir jeoturizm alanı olduğunu kaydeden Başkan Kazgan, “Burası neolotik çağdan kalma 65 milyon yıl öncesine dayanan, yer kürenin yaratılışından bu yana özelliğini kormuş, bozulmamış ender alanlardan birisi. Burada nereyi kazsanız fosillere rastlarsınız, ilginç yeryüzü şekilleri bulursunuz” ifadelerine yer verdi.

Başkan Kazgan, Levent Vadisini Akçadağ’ın tamamına dönük bir turizm alanı haline getirmek içinde çalışacaklarını söyledi.

Program, yakılan kamp ateşinin etrafında canlı müzik ile devam etti. 30 Eylül’de sona erecek olan festival de dağ bisikleti, trekking, yamaş paraşütü, slickline, foto safari, off road, dağ kros ve kaya tırmanışı etkinlikleri yer aldı.

Akçadağ pilavının ikram edildiği programa Kaymakam Muhammet Taha Canpolat, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir ile daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

NEFES KESEN YÜRÜYÜŞ..

Akçadağ Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Levent Vadisi Uluslararası Doğa Sporları Festivali bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. ABD'deki Büyük Kanyon'a benzetilen ve 65 milyon yıl öncesine dayanan kaya oluşumlarının yer aldığı Akçadağ ilçesindeki Levent Vadisi'nde bu yıl da festival kapsamında Slackline Türkiye Ekibi yüzlerce metre yükseklikte gerçekleştirdiği ip üzerinde yürüyüş ile nefesleri kesti.

Slakcline Türkiye ekibi üyesi Nuri Kayserilioğlu, festival için Akçadağ ilçesine geldiklerini belirterek "Geçen yıl Levent Vadisi Uluslararası Doğa Sporları Festivali’nde İsviçreli slackline (denge sporu) sporcusu Samuel Volery, yerden 240 metre yükseklikteki Levent Vadisi'nde gevşek ip hattı üzerinde bin 210 metre yürüyüş gerçekleştirerek dünya rekoru kırmıştı" dedi.

Bu yıl da 500 metre ile Türkiye rekoru için çalıştıklarını belirten Kayserilioğlu, "Levent Vadisi inanılmaz bir potansiyele sahip bir yer. Hem turistlik, hem sportif açıdan potansiyele sahip bir bölge. Her geçen yıl daha da iyi işler yapıldığını görüyoruz. Bir aksilik olmaması durumunda önümüzdeki yıl da davet edildiğimiz takdirde festivale katılmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Kayserilioğlu, 3’ü yabancı ülkelerden olmak üzere 13 kişilik bir ekiple Levent Vadisinde bulunduklarını belirterek, gösterilerin süreceğini ifade etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Harun (5 yıl önce)
    Kac gundur ulusal medyada bırakın yerel medyada arıyoruz takıp etmeye calısıyoruz yazık gerekli reklam ve tanıtım yapılmıyor. Malatya halkının katılımı az. Univrrsıte ögrencılerı ve dısardan ınsanları cekmek lazım. Guzel bır organizasyon ama reklam ve tanıtım sıkıntısı var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    Reklamını,tanıtımını ulusal medyada iyi yapın ,herkes duysun Akçadağı tanısın ............
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Malatyamız güzel Akçadağımızz..Muhteșemm..
    0
    0
    Yanıtla