SON DAKİKA
SON DEPREMLER

240 PKK'lı Teslim Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:14:43
240 PKK'lı Teslim Oldu
A- A+ PAYLAŞ

24 Temmuz 2015 tarihinden bugüne kadar 240 teröristin teslim olduğu öğrenildi. 

Edinilen bilgiye göre, 24 Temmuz 2015'ten bu yana 240 terörist teslim oldu. Bunlardan 180'i hava harekatından sonra Kandil ve civarındaki kamplardan kaçmayı başaranlar, diğerlerinin ise daha önce Irak kuzeyine sığınan ve teslim olanlar olduğu öğrenildi. 

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 24-25 Temmuz 2015 gecesi TSK’nın Kandil’e yaptığı ağır hava operasyonlarından sonra fırsat bularak terör örgütü PKK'dan kaçarak 28 Temmuz 2015 tarihinde güvenlik güçlerine teslim olan 3 terörist, örgütte anlatıldığının aksine Türkiye'de askerler tarafından çok iyi karşılandıklarını ifade ederek, arkadaşlarına teslim olmaları çağrısında bulundular. Teröristler, bundan sonra hayatlarında herhangi bir vatandaş gibi yaşamak istediklerini söyledi. 

Terör örgütü PKK'ya mensup 3 kişi, 28 Temmuz 2015 tarihinde Şemdinli ilçesi yakınlarında silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim olmuşlardı. Gözaltına alınan teröristler, yaptıkları açıklamalarda çelişkilerle dolu yıllar geçirdiklerini söyleyerek, "Daha önce çok kez kaçmayı düşündük. Bizlere söylenenlerde çok çelişkiler vardı. Verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Dağda yaşam ve insanlık adına hiçbir şey kalmamış, insan ancak bir şeyin içine girdiği zaman elinden kaçırdığı şeyin değerini daha iyi anlar. Bizler, içine girdikten sonra terörün iç yüzünü gördük ve çok pişman olduk" dediler.

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarının İran ve Irak ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu söyleyen teröristler, "Kamptayken 'Türkiye'ye teslim olduğunuzda size işkence yaparlar, her türlü cezayı verirler, hatta asarlar' deniliyordu. Ancak teslim olduğumuzda tam tersi bir şekilde karşılandık. PKK'dan kaçan ve KDP denetimindeki kamplarda kalanlar için 'Türkiye, size işkence yapar. Türkiye öldürüyor, operasyonlara çıkarıyor' deniyordu. Yani bunun gibi bin türlü yalan üretiyorlar. KDP'nin amacı, PKK'dan kaçanları kendisi için kullanmak, kendisi için çalıştırmak. KDP'nin elinde PKK'dan kaçmak isteyen yüzlerce örgüt mensubu var. Onlar, böyle iyi karşılanacaklarını bilseler hemen teslim olurlar. Biz her şeye rağmen ısrarlı olduk ve geldik. İyi ki gelmişiz. Burası cennet, evet gerçekten cennet. Cehennemden kaçtık geldik" açıklamalarını yaptılar. 

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız