SON DAKİKA
SON DEPREMLER

247 Tesisin Toplu Açılışı Yapılacak

0
Güncellendi - 2016-03-23 22:13:18
247 Tesisin Toplu Açılışı Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörlüğü tarafından IPARD I Yatırımları Toplu Açılışı ve IPARD II Lansman Töreninin 27 Mart Pazar günü yapılacağı bildirildi.

TKDK Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç yaptığı açıklamada, IPARD I Yatırımları Toplu Açılışı ve IPARD II Lansman Töreninin 27 Mart 2016 Pazar günü Saat 14.00’de Ramada Otelde düzenleneceğini açıkladı.

Kurumdan verilen bilgiye göre; TKDK Malatya İl Koordinatörü Tunç, “Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin eş finansmanıyla Malatya’nın da içerisinde yer aldığı Türkiye’nin 42 ilinde uygulanacak olan IPARD II Programı kapsamında, faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında yüzde 50 ile yüzde 70 arasında hibe desteği sağlanacak. IPARD I Programında desteklenen et ve süt besiciliği, et süt su ürünleri işleme tesisleri, kesimhaneler, meyve ve sebze paketleme ve depolama tesisleri, arıcılık, süs bitkisi yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitkiler, yerel ürünler, el sanatları, kırsal turizm ve kültür balıkçılığına yeni dönemde manda sütü, manda eti, yumurta tavukçuluğu, kaz yetiştiriciliği ve mantar üretimi eklendi. Ayrıca yenilenebilir enerji yatırımları ile makine parkları da yeni sektörler olarak destek kapsamına alındı. IPARD II Programında et ve süt üretiminde hibe oranı üst sınırı yüzde 65’ten yüzde 70’e; arıcılık, bitkisel üretim, yöresel ürünlerin işlenmesi, kırsal turizm ve kültür balıkçılığına verilen destek oranı ise yüzde 50’den yüzde 65’e çıkarıldı. Kırsal alanlarda yaşam kalitesinin ve istihdam olanaklarının artırılarak tarım ve gıda sektörlerinin sürdürülebilir modernizasyonunu ve AB standartlarına yükseltilmesini amaçlayan TKDK, IPARD II ile yeni sektörlere verdiği desteklerle kalkınmanın öncü kurumlarından biri olmayı hedeflemektedir” ifadelerinde bulundu.

AÇILACAK TESİS SAYISI 247

Tunç, 27 Mart Pazar günü yapılacak törende; IPARD II lansman toplantısıyla aynı zamanda IPARD I programı kapsamında yatırım süreci tamamlanan 247 tesisin toplu açılışının gerçekleştirileceğini belirterek şu bilgileri paylaştı:

“Bu tesisler ile Malatya’ya yaklaşık 120 milyon TL’lik yatırım kazandırıldı. Bu tesislere 70 milyon 400 bin TL hibe sağlandı. IPARD ile Malatya’da sadece kanatlı eti üretimine 98 milyon 400 bin TL yatırım yapılmasına vesile olduk; bu rakamın 48 milyon 500 bin TL’sini hibe sağladık. Malatya’da süt üretimi yatırımlarına 5 milyon 990 bin TL hibe sağladık. Et ve Süt işleme sektörlerinde 4 yatırıma 4 milyon TL hibe sağladık. 59 bin 645 adet yeni makine-ekipman alımına destek verdik. 130 adet traktör alımını destekledik. 158 genç ve 22 kadın faydalanıcıya destek verdik.”

22 NİSAN SON GÜN

IPARD II birinci başvuru çağrı ilanıyla ilgilide konuşan Murat Tunç, “18 Aralık 2015 tarihinde çıkılan IPARD II Programı Birinci Başvuru Çağrı İlanı kapsamında proje başvuruları; et ve süt üretimi ile yumurta tavukçuluğu için 25 Ocak-10 Mart 2016 tarihlerinde kabul edilmiş; et ve süt ürünlerinin, meyve ve sebze ile su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırımlar için 29 Şubat-8 Nisan 2016 tarihlerinde; arıcılık, bitkisel üretim, yerel ürünler, kırsal turizm, kültür balıkçılığı, makine parkları ve yenilenebilir enerji alanlarına yönelik yatırımlarda ise 28 Mart- 22 Nisan 2016 tarihlerinde kabul edilecektir” dedi.

Yeni Malatya Gazetesi- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız