SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Makamlar Çocuklara

0
Güncellendi - 2018-04-24 06:17:02
Makamlar Çocuklara
A- A+ PAYLAŞ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, geleneksel makamların sembolik olarak çocuklara devri programında Vali Ali Kaban makamını Kerem Buluş'a, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Kevser Bucak'a devrettiler.

VALİLİKTE..

Vali Ali Kaban, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu 2. Hasan Varol İlkokulu 5’inci sınıf öğrencisi Kerem Buluş’a teslim etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin kuruluşunun 98. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, 2.Hasan Varol İlkokulu Müdürü Şahin Acet ve Türkçe Öğretmeni Türkan Yetkin ile birlikte Valilik Makamına gelen Öğrenci Buluş’a Vali Kaban temsili olarak valilik koltuğunu devrederek hayırlı olması dileklerini iletip görevinde başarılar diledi.

Küçük Vali Buluş da dilek ve temennileri için Vali Kaban’a teşekkür ederken “Bana bu fırsatı verdiğiniz için size çok teşekkür ediyorum, öğrenci arkadaşlarım ve tüm çocukları temsilen bulunduğum bu makamda olduğum için gururluyum bütün çocukların bayramını kutluyor, herkese sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Küçük Vali Buluş göreve başladığı ilk dakikalarda İl Milli Eğitim Müdürü Tatlı’ya, 2. Hasan Varol İlkokulu olarak şehitliğe yapılacak ziyaret için öğrencilere Türk Bayrağı temin edilmesi talimatını verdi.

Ziyaretten ve temsili olarak koltuğunu Küçük Vali Buluş’a devretmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kaban yaptığı konuşmasında, “Hakikaten tarihimize baktığımızda, daha doğrusu dünya tarihine baktığımızda böylesine çocuklarını bu kadar erken zamanda düşünen bir başka ülke bulamazsınız. Çocuklarımızın geleceğimiz olduğundan hareketle bu bilinçle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan edilmiş ve orada çocuklarımıza şu mesaj verilmiştir. Sizler gelecekte bu ülkenin devamcısı olacaksınız, sizler gelecekte bu ülkeyi daha müreffeh, daha ileri, daha çağdaş bir dünyaya taşıyacaksınız. Onun için durduğunuz yerdeki geleceğe ait olan pozisyonunuzu iyi bilin. Aynı zamanda büyüklere de şu mesaj veriyor. Çocuklarınıza sahip çıkın. Çünkü onlar sizin geleceğiniz. Bu anlamda, bu konunun çok ehemmiyet taşıdığı bugün çok net bir şekilde belli. Onun için 23 Nisan Ulusal Egemenlik uğrunda hayatını vakfetmiş bu yolda ömürlerin tüketmiş ve bu yolda can vermiş olanları rahmetle anıyoruz. Gençlerimize de diyoruz ki sizler bize geleceğin emanetlerisiniz, biz sizi emanetimiz olarak, bizim devamımız olarak baş tacı ediyor ve sizler için her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Aynı zamanda sizlerde bu bilinçle, bu farkındalıkla hayatı ve geleceği de omuzlamaya hazır olunuz. Ben Malatya başta olmak üzere tüm ülkemizde bugünkü kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum, tebrik ediyorum. Geleceğimiz için güzellikler getirsin diyorum. Bütün gençlerimizi, çocuklarımızı sevgiyle muhabbetle kucaklıyorum. Hepsini bu gelecek güzel günler için Allah'a emanet ediyorum” dedi. Daha sonra Vali Kaban ziyaretçilerine çeşitli hediyeler verdi.

Ziyaretin ardından Küçük Vali Buluş’la birlikte törenin düzenleneceği Begüm Kartal İlkokuluna geçen Vali Kaban burada 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Baro Başkanı Enver Han, Yeşilyurt Kaymakamı Ali Sakar, İl Jandarma Komutanı J. Albay Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ile birlikte Protokol üyeleri, kamu kurum kuruluş yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda öğrenci ve vatandaşların katıldığı töreni izledi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE..

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hacı İbrahim Işık İlk Okulu 4. Sınıf öğrencisi Kevser Bucak, Okul Müdürü Hakan Takgün ve öğretmen Emine Kanmaz Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ettiler.Ziyaret sırasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Başkanlık makamını sembolik olarak Kevser Bucak’a devretti.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına oturan Kevser Bucak böyle bir fırsatı kendisine verdiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti. Bucak, Malatya’nın güzel bir görünüme kavuşması için bugüne kadar yapılan çalışmalardan dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

Bucak, “Malatya’yı daha ileri noktalara taşımak, Malatyalılara en güzel hizmetleri yapmak için elimden gelen gayreti göstereceğim. Bugüne kadar yapılan hizmetleri daha da ileri noktalara taşıyacağım. Malatya’nın tanıtılması ve daha fazla turist gelmesi için çalışmalar gerçekleştireceğim. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha iyi eğitim almalarını sağlamak amacıyla okullara gerekli destek ve yardımlarda bulunacağım.” dedi.

Kevser Bucak, konuşmasının ardından bazı Daire Başkanlıklarını telefonla arayarak, çeşitli talimatlar verdi.

Bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise “Kevser Bucak gerçekten kendini çok güzel yetiştirmiş. Kendisi için, mahallesi ve Malatya için ne yapılacağını gayet güzel bir şekilde izah etti. Çocuklarımızın bilinçli, sorumluluk sahibi olmaları, hedeflerinin olması bizleri mutlu ediyor. Böyle bilinçli nesiller yetiştirdiğimiz müddetçe şehirlerimiz ve ülkemiz daha hızlı kalkınacaktır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çocuklara adanmış ve dünyada sadece ülkemizde kutlanan bir bayramdır. Bizlere bu güzel vatanı bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Her yıl 23 Nisanda o günlerin tekrar hatırlanarak çocuklarımıza aktarılması ve çocuklarımızın geleceğe dair sorumluluk hissetmesi ayrı bir güzellik. İnşallah her bayramımız mutluluk ve huzur içerisinde geçer.” şeklinde konuştu.

Ziyarette yeni Belediye Başkanı Kevser Bucak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a çiçek takdim ederken, Başkan Çakır’da çeşitli hediyeler verdi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız