SON DAKİKA
SON DEPREMLER

25 Bin Kişi Belediye İşi Bekliyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:45:18
25 Bin Kişi Belediye İşi Bekliyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile 400 girişimci kursiyer için sertifika dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Malatya Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, “Günümüzün en büyük sorunlarından biri istihdam sorunudur. Şu an Malatya Belediyesi’ne iş talebinde bulunmuş olan 25 bin dolayında hemşerimiz var” dedi.

Nitelikli eleman sorununa dikkat çeken Mumcu, “Bir okulu bitirmek yetmiyor. ‘Ben şu işi yapabiliyorum’ demek çok ayrıcalıklı bir önem kazanıyor. Mesela iş makineleri motoru tamirinden ya da otobüslerin elektronik bakımından anlayan bir eleman bulamıyorsunuz” diye konuştu.

Başkan Vekili Mumcu, girişimciliğin önemine de işaret ederek şöyle konuştu:

“Bu salonda kendi tezgahını kuracak bir kişinin dahi çıkması belki yanında birkaç insana ekmek yedirmesi, bu ülkeye vergi ödemesi bizi mutlu ve memnun eder ve bizim için bu proje başarılı olmuş sayılır. Ama gönül arzu eder ki bu salondaki bütün hemşerilerim KOSGEB’in 30 bin TL hibe 70 bin TL kredi şeklindeki bu ciddi desteğinden yararlanarak irili ufaklı kendi işyerlerini açan hemşerilerim olsun. Bu bizi çok bahtiyar eder.”

KOSGEB Malatya İl Müdürü Murat Seki ise 2010 yılında başladıkları girişimcilik eğitimleriyle bugüne kadar toplamda 3 bin 500 kişiye sertifika verdiklerini açıklayarak, “Son programlarla 400 kişi de belgelerini bugün alıyor. En büyük paydaşlarımızdan biri Malatya Belediyesi’dir. Malatya Belediyemizle birlikte düzenlediğimiz kurslardan toplamda 360 kişi yararlandı. Diğer kurslarımızı çeşitli STK’lar ve İş-Kur’la birlikte yaptık. Son 3 yılda toplam 3 milyon 500 bin TL tutarında girişimci desteği sağladık” şeklinde konuştu.

Malatya Belediyesi ile birlikte düzenledikleri kurslar kapsamında engelliler için de girişimcilik eğitimi verdiklerini kaydeden Seki, “Eğitimlere destek veren Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır, Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Ertan Mumcu ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sertifika dağıtım programında daha sonra temsili olarak çek takdimi yapılarak, kursiyerlerin belgeleri takdim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız