SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'25 Bin Kişilik Ama..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekili ve partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Öznur Çalık, beraberinde Gençlik ve Spor Müdür Vekili Memnune Denizhan, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Ahmet Yücel, AKP İl Başkan Vekili Bülent Tüfekçi, AKP Malatya İl gençlik kolları başkanı Mehmet Acar, AKP il başkan yardımcılardından Mahmut Özer ile AKP yöneticilerinden Nurettin Sert ile birlikte, İnönü Üniversitesi kampüsü karşısına yapılacak olan yeni stat alanında basın açıklaması yaptı.

Milletvekili Öznur Çalık yaptığı açıklamada, "Gençlik ve Spor'dan sorumlu bakanımız sayın Faruk Özak'la yaptığımız son görüşmede, fiyat konusunda anlaşmaya vardık. TOKİ Başkanımız ile de görüştük ve problem çözüldü" ifadelerini kullandı.

Çalık, "TOKİ'ye verilecek olan İnönü Stadı ve civarının değeri 35 milyon TL. Ancak, TOKİ'nin yapacağı yeni stad, spor salonu ve kapalı yüzme havuzunun değeri ise 65 milyon TL. Aradaki farkı ise bakanlığımız TOKİ'ye verecektir. Stad 41 milyon TL'ye mal olacak. Spor salonu ve kapalı yüzme havuzu da yapılacak. Eksik kalan rakamı genel müdürlüğümüz ve bakanlığımız karşılaşacaktır" dedi.

Çalık, bu konuda başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği olanlara teşekkür etti.

Çalık, yaptırılacak stadın kapasitesinin 25 bin kişi olarak gözüktüğünü, stadın uluslararası müsabakalar için de kullanılabilmesi için kapasite artırımı konusunu bakan Faruk Özak'la Ankara'da yeniden görüşeceklerini sözlerine ekledi.

ÖLMEZTOPRAK'IN AÇIKLAMASI..
Bu arada, AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak da, yeni stad konusunda yazılı bir açıklama yaptı.

Ölmeztoprak'ın açıklamalarını içeren konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, İnönü Üniversitesi karşısındaki alana yapılacak 25 bin kişilik stadyum projesi için TOKİ tarafından hizmet alım ihalesi çalışmalarının yapıldığını bildirdi.

Milletvekili Ölmeztoprak,İnönü Üniversitesi karşısındaki alana yapılması planlanan 25 bin kişilik seyirci kapasitesine sahip stadyumun,seyirci kapasitesinin en az 30-35 bin olması için girişimde bulunduğunu ve yapılacak stadın tüm tribün üstlerinin kapalı ve aydınlatmalı olacağını söyledi.

Fuat Ölmeztoprak,şunları kaydetti:

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'nün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne devrettiği üniversite karşısındaki 65 bin metrekarelik alana 30 bin kişilik stadyumun, şeker fabrikası özelleştikten sonra devredilen 64 bin metrekarelik alana kapalı spor salonu ile kapalı yüzme havuzu ve jimnastik salonları yapılması için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve TOKİ Başkanlığı nezdinde girişimde bulunduk.İnönü Üniversitesi karşısındaki alana yapılacak ve çalışmaları son aşamaya gelen stadyum için proje hizmet alımı ve müşavirlik hizmetleri hususunda hızlandırılması için bugün TOKİ Başkanlığıyla görüşmelerde bulundum. Yapılacak stadyumun aydınlatması,tribün fonksiyonu hususunda,fonksiyonellik ve ihtiyaç programı açısından Malatya ve bölgesi için öneminden bahsettim.Bin kişilik olimpik kapalı yüzme havuzu,kullanım alanı 2 bin metrekareden daha fazla olmasını istediğim Malatya Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün ihtiyaçlarını karşılayacak ölçüde idari bina,bünyesinde antrenman spor salonlarını da bulunduracak 4 bin kişilik spor salonu binalarının projeleri ile ilgili hizmet alım ihalesi çalışmaları yapılmakta.Malatya için önem arz eden stadyum,kapalı spor salonu,yüzme havuzu ve idari bina projesi, Battalgazi, Akçadağ ve Yeşilyurt ilçelerine yapılacak kapalı spor salonlarıda en kısa zaman diliminde hayata geçirilecek dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız