SON DAKİKA
SON DEPREMLER

25 Bin Kişilik Stad İhaleye Çıktı

A- A+ PAYLAŞ

TOKİ Malatya'da 25 bin kişilik stadyum yapımı işini ihaleye çıkardı. İhalenin 11 Ocak'ta yapılacağı belirtildi.

Malatya'nın mevcut İnönü Stadı'nın TOKİ'ye verilmesi, bunun karşılığında söz konusu kurum tarafından İnönü Üniversitesi kampusü karşısındaki alanda inşa edilmesi gündeme gelen stad konusunda, süreç içerisinde çeşitli tartışmalar yaşandı. AKP'nin bazı milletvekilleri, stadın 30 bin- 33 bin kişi kapasiteli olacağına dair açıklamalar yaparken, milletvekili Mücahit Fındıklı, 25 bin kişilik olacağını söylemişti. Bu çelişki haber konusu yapılınca, milletvekilinin kardeşi olan Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, yaptığı açıklamada, ağabeyinin yoğunluğu nedeniyle,  33 bin kişilik olacak stadın kapasitesi konusunda bilgi sahibi olmadığını söylemişti. Bunların yanı sıra, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bakanlığının bütçesinin TBMM Bütçe Plan Komisyonu'ndaki görüşme sırasında 2012 yılında yeni stad yapılacak iller arasında Malatya'yı saymamış, Malatya'nın stadı yenilenecek iller arasında bulunduğunu ifade etmişti. Bakanın bu açıklaması tartışılırken, yapılan açıklamalarda Malatya Stadı'nın 2011 yatırım programında olduğu için 2012 programında sayılmadığı, sadece ihalenin 2012 yılına sarktığı belirtilirken, milletvekili Ömer Faruk Öz yeni stad yapılacağını, bu konuda bir sıkıntı olmadığını söylemişti.

Stad konusundaki tartışmalar böylece gelişirken, son olarak TOKİ'nin internet sitesinde, "Malatya 25.000 Kapasiteli Stadyum İnşaatı ile Alt Yapı ve Çevre Düzenlemesi İşi"nin, 11 Ocak 2012 tarihinde ihale edileceği bilgisi verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız