SON DAKİKA
SON DEPREMLER

25 Eserin Restorasyonu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 12 eserin restorasyon çalışmasının bitirildiği, 7 eserin restorasyon çalışmasına bu yıl başlanacağı ve 6 eserin restorasyon çalışmasının ise devam ettiği bildirildi.

Vakfılar Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 2004 yılı ile 2006 yılı arasında toplam 12 adet tarihi eserin projesini temin edilerek, restorasyon çalışmasını bitirildiği kaydedildi.

Restorasyon çalışması bitirilen tarihi eserlerin Arapgir Gümrükçü Osman Paşa Camii, Yazıhan Fethiye Uzun Hasan Camii, Battalgazi Ulu Camii, Battalgazi Kanlı Kümbet, Darende Sadrazam Mehmet Paşa Kütüphanesi, Sadrazam Mehmet Paşa Camii Minaresi ve Hasan Rıza Paşa Kabri, Malatya merkez Yeni Camii, Darende Hacı Müşrif Camii minaresi, Battalgazi Sütlü Camii Minaresi, Battalgazi Emir Ömer Efendi Mescidi ve Türbesi olduğu kaydedildi.

Malatya'da projeleri bitirilerek restorasyonlarına 2006 yılı içerisinde başlanılan Hekimhan Taşhan ve Köprülü Mehmet Paşa Camii, Darende Yusuf Paşa Bedesteni ve Hüseyin Paşa Camii Minaresi, Arapgir Cafer Paşa Camii ve Battalgazi ilçesindeki Üçkardeşler (Halfetih Minaresi)Beşkardeşler (Şahabiye-i Kübra Medresesi) araştırma kazısı çalışmalarının ise devam ettiği aktarıldı.

Vakıflar Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre Battalgazi ilçesindeki Ak Minare, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Ahmet Duran Mescidi ve Türbesi, Melik Sunullah Camii, Nefise Hatun Kümbeti, Malatya merkez Yusuf Ziya Paşa Camii ve Yeşilyurt Kölükoğlu Camii'nin onarımları için projelerin tamamlandığı ve 2007 yılı içerisinde restorasyonlarına başlanacağı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız