SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'25 Fabrikaya Talibiz'

A- A+ PAYLAŞ

PANKOBİRLİK Genel Müdür Yardımcısı Fahrettin Tan, "Biz tecrübemiz, deneyimimiz ve bütün bilgilerimizle PANKOBİRLİK olarak 25 şeker fabrikasına talibiz" dedi.

Malatya Şeker Fabrikasında bir takım incelemeler yapmak için gelen Pancar Ekicileri Kooperatifi Birliği (PANKOBİRLİK) Genel Müdür Yardımcısı Fahrettin Tan, tarımın son günlerde sıkıntılı bir süreç içerisinde olduğunu belirterek, "Şeker sektörünün yüzde 35'i Pankobirlik'in elinde bulunmaktadır. Şeker pancarı Türkiye'nin olmazsa olmazı konumunda olan bir üründür. Türkiye'nin Avrupa ülkeleriyle yarışabileceği ürünlerin başında gelen şeker pancarı önemli bir ürün niteliğindedir" şeklinde konuştu.

Şeker pancarının Türkiye için stratejik bir ürün olduğunu belirten Tan, "450 bin aile şeker pancarı üretimi yaparken 10 milyon insan şekerle ilgili sektörlerin içerisinde yer almaktadır. Türkiye de özelleştirme konusu sıkıntıların yaşanmasına neden olmuştur. Şeker fabrikalarının da özelleştirmesi sıkıntılı bir süreçtir. 25 şeker fabrikası özelleştirme idaresine verildi. Bizler Pankobirlik olarak kar eden ve Türkiye için büyük bir ekonomik girdisi olan fabrikalarımızı almaya talibiz. Türkiye de yapılacak bu özelleştirmede çalışan ve çiftçilerimizde bunun içinde olsun. Eğer ki ihale edilecekse ihale şartnamesine, mutlak suretle pancar ekimi yapılacaktır ve şeker üretimi garantisi verilecektir maddelerinin eklenmesi gerekmektedir" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız