SON DAKİKA
SON DEPREMLER

25 Gaziyle Görüşecek

A- A+ PAYLAŞ

Güney Koreli fotoğraf sanatçısı, Kore Savaşı’na katılanların yaşamları ve o döneme ilyişkin anılarını belgesel hale getirmek ve müzede fotoğraflarıyla birlikte bunları yansıtmak amacıyla Malatya’ya geldi. Fotoğraf sanatçısı Lee Byung Yong, Vali Halil İbrahim Daşöz’ü de makamında ziyaret etti.

Güney Koreli Yong beraberinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir ile birlikte Vali Halil İbrahim Daşöz’ü ziyaret ederek, yürütülen çalışma ile ilgili bilgi verdi.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Enformasyon Memuru Bülent Korkmaz’ın tercüman olarak bulunduğu ziyaret sırasında bilgi veren Yong, “Kore Gazilerine memleketimden selam ve sevgilerimi getirdim. Bütün Kore Gazilerinden yaşayanlara ulaşıp projemizi tamamlamak istiyoruz. Bu projemiz, Kore Savaşına katılmış olanların kendileri ve ailelerinin şu andaki duygu ve düşüncelerini öğrenmek varsa o döneme ilişkin belge ve fotoğrafların örneklerini temin etmek. Bu çalışma tamamlandıktan sonra dokümanları Kore’de müzede sergileyeceğiz. Böylece onlara olan saygımızı ve unutmadığımızı göstermiş olacağız. Bu projemizi Türkiye’nin yanı sıra, Kore Savaşı’na Birleşmiş Milletler adına katılan Etiyopya, Avusturalya, Yeni Zelanda, Fransa, Belçika, Lüksenburg, Hollanda, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Taylan, Kanada, Filipinler, Kolombiya, Güney Afrika ve Yunanistan’da da sürdüreceğiz. Ayrıca çalışmamızı savaşın karşı tarafında yer alan Kuzey Kore, Çin ve Rusya’da da sürdüreceğiz” dedi.

Yong, 2017 yılına kadar sürdürecekleri proje kapsamında Türkiye’deki Kore Gazileri ile yapılacak görüşmelerin 5 Aralık 2008 tarihinde tamamlanacağını belirterek, “ Bu kapsamında Samsun, Trabzon,. Erzincan ve Erzurum’u ziyaret ettik. Bugünde Malatya’dayız. Burada 2 gün kalacağız. Daha sonra sırasıyla Şanlıurfa, Gaziantep, Antakya, Adana, Tarsus, Mersin, Anamur, Antalya, Isparta, Bodrum, Milas ve Alaşehir’i de ziyaret ederek burada yaşamlarını sürdüren Kore Gazileri ile görüşeceğiz” dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz, ziyaretten mutlu olduğunu ayrıca böylesine bir projenin yapılacak olmasının da ayrıca önemli olduğunu ifade ederek, “1950-53 yılları arasındaki Kore Savaşı’na Türkiye bir Tugay düzeyinde katılmıştı. Bu tarihten sonra 2 ülke arasında dostluk ilişkileri her zaman sürmüştür. Ayrıca 2002 yılında yapılan Güney Kore- Japonya ortaklığıyla yapılan Dünya Kupası’nda Korelilerin Türk takımını destek ve ilgilerine tanık olduk” dedi.

Güney Koreli fotoğraf sanatçısı Lee Byung Yong daha sonra Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesi’ni ziyaret ederek burada Kore Gazileri ile görüştü. Dernek başkanı Bayram Akdemir,Yong’un Malatya’da yaklaşık 25 Kore Gazisi ve ailesi ile görüşeceğini belirtti.

Bu arada Koreli fotoğrafçı Lee Byung Yong, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesi'ne gelerek, hazırlayacağı albüm ve belgesel için gazilerin fotoğraflarını çekti. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, Kore gazilerine yönelik olarak belgesel ve albüm çalışması nedeniyle gelen Koreli fotoğrafçı Lee Byung Yong'un diğer şubeleri de gezerek albümü ve belgeseli için çalışmalarda bulunacağını belirterek, çalışma için teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız